Vītoliņš runājis ar Daugaviņu par atgriešanos izlasē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš.
Kaspars Daugaviņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš runājis ar uzbrucēju Kasparu Daugaviņu par viņa iespējamo atgriešanos valstsvienībā, speciālists pastāstīja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta studija".

34 gadus vecais Daugaviņš par karjeras beigām izlasē paziņoja pēc komandas pēdējā mača Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs februārī.

Jau tolaik kuluāros izskanēja runas, ka uzbrucējs varētu pārdomāt, taču līdz šim pats spēlētājs nebija izrādījis pazīmes, kas liecinātu par lēmuma maiņu.

"Es ar Kasparu runāju. Spēlētājiem, kam jau ir ap 35 gadiem, nav tik svarīgi būt pārbaudes turnīros. Viņu kvalitāte ir zināma. Sezonas laikā man negribas viņu "raut ārā". Labāk lai viņš to nedēļu izbauda atpūšoties. Arī pārējiem spēlētājiem teicu: nesteidzieties ar saviem lēmumiem! Apdomājiet. Lai vakars paiet, apdomājiet vēl no rīta, tad pieņemiet [lēmumu]. Vecums neatbilst, lai beigtu [spēlēt izlasē]. Viss balstās uz kvalitāti. Ja kvalitāte atbilst un tu esi topā - kāpēc ne? Kandidāti ir visi," situāciju komentēja treneris Vītoliņš.

Daugaviņš pārstāvējis izlasi desmit pasaules čempionātos un pēdējos četros, kuros piedalījās, bija izlases kapteinis. Tāpat uzbrucējs ir spēlējis trīs olimpiskajās spēlēs.

Šajā sezonā Daugaviņš spēlē Vācijas hokeja virslīgā (DEL), kur pārstāv Izerlonas "Roosters" vienību. 27 DEL mačos šajā sezonā latvietis izcēlies ar desmit vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Iepriekšējo sezonu Daugaviņš pavadīja Šveices augstākās līgas (NL) komandā "Bern", kuras rindās 34 spēlēs guva desmit vārtus un atdeva 15 rezultatīvas piespēles.

Pirms tam latvietis septiņas sezonas spēlēja Krievijas komandās Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). KHL viņš spēlēja arī 2012./2013. gada sezonā, kad Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laikā pārstāvēja Rīgas "Dinamo".

Daugaviņš kopumā aizvadījis arī 98 spēles NHL čempionātā, pārstāvot Otavas "Senators" un Bostonas "Bruins" komandas. Ar "Bruins" viņš 2013. gadā spēlēja arī Stenlija kausa finālā. NHL viņš izcēlās ar sešiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Uzbrucējs ir viens no visaugstāk draftētajiem Latvijas hokejistiem. Viņu 2006. gada NHL draftā ar kopējo 91. numuru izvēlējās "Senators".

Starp karjeru NHL un KHL Daugaviņš 2013./2014. gada sezonu pavadīja Šveices komandā Ženēvas "Servette".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu