Maikla Džordana vārdā nosaukta NBA vērtīgākā spēlētāja balva

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgākā spēlētāja balva (MVP) turpmāk sauksies Maikla Džordana vārdā, otrdien paziņoja līga.

Džordans ir pieckārtējs šīs balvas īpašnieks, kura līdz šim saucās līgas pirmā komisāra Morisa Podolofa vārdā.

Džordana trofeja, kas būs 23,6 collas (60 centimetri) gara un svērs 23,6 mārciņas (10,7 kilogrami), norāda uz viņa krekla numuru un sešiem NBA tituliem Čikāgas "Bulls" komandā, taču Džordans balvā nav attēlots.

Šarlotas "Hornets" priekšsēdētājs apstiprināja dizainu, kas simbolizē kādu, kurš tiecas pēc izcilības, bet nevēlējās, lai statuja būtu viņa paša attēls. Viņš arī noraidīja aicinājumu sniegt komentārus ar NBA starpniecību.

Pēdējās divās sezonās līga ir mainījusi gandrīz visu savu balvu klāstu, arī pievienojot dažas jaunas. Otrdienas paziņojuma ietvaros līga atklāja arī to, ka tiek ieviesta Džerija Vesta balva. Tā tiks piešķirta NBA Gada labākajam izšķirošo momentu spēlētājam, par kuru, tāpat kā gandrīz par visām citām līgas balvām, balsos masu mediju komisija.

Spēlētājus šai balvai izvirzīs NBA treneri.

Gada aizsardzības spēlētājs tagad saņems Hakīma Olaidžuvona balvu, gada debitants tiks pie Vilta Čamberlena trofejas, Gada rezervists tagad saņems Džona Havličeka balvu, un NBA visvairāk progresējušais spēlētājs - Džordža Mikena trofeju.

Par to, ka vērtīgākā spēlētāja balvu gaida pārmaiņas, NBA paziņoja jau pagājušajā nedēļā, bilstot, ka Podolofa vārdā tiks saukta jauna balva, kas tiks komandai ar labāko uzvaru un zaudējumu starpību pamatturnīrā.

MVP trofejai ir arī cita saistība ar Džordanu. Tam ir piecstūrains pamats - veltījums viņa piecām vērtīgākā spēlētāja balvām. Vārda zīme ir sešstūraina, pa vienam stūrim katram no viņa čempiona tituliem, bet pamatne ir veidota 15 grādu leņķī, Džordanam līgā nospēlējot 15 sezonas.

Vēl trofejas, kas piedzīvoja izmaiņas jau iepriekš, nosauktas par godu Džo Dumarsam (paraugs sportā), Redam Auerbaham (gada treneris), Kobem Braientam ("Visu zvaigžņu" spēles vērtīgākā spēlētāja balva), kā arī Lerijam O'Braienam (trofeja NBA čempioniem) un Bilam Raselam (NBA fināla vērtīgākā spēlētāja balva).

Būs arī jaunas Austrumu konferences un Rietumu konferences čempionu trofejas, kas nosauktas attiecīgi Boba Kouzija un Oskara Robertsona vārdā, kā arī Lerija Bērda balva (Austrumu konferences fināla vērtīgākais spēlētājs) un Īrvina "Maģiskā" Džonsona balva (Rietumu konferences fināla vērtīgākais spēlētājs).

Līga ieviesusi arī divīzijas čempionu balvas, nosaucot tās par godu Netam Kliftonam (Atlantijas divīzija), Veinam Embrijam (Centrālā divīzija), Ērlam Loidam (Dienvidaustrumu divīzija), Vilisam Rīdam (Dienvidrietumu divīzija), Semam Džounsam (Ziemeļrietumu divīzija) un Čakam Kūperam (Klusā okeāna divīzija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu