Zoriks iemet 27 punktus, "VEF Rīga" svin pārliecinošu uzvaru LIBL spēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Zoriks
Kristers Zoriks Foto: Zane Bitere/LETA

Kristeram Zorikam gūstot 27 punktus, "VEF Rīga" komandai otrdien svinēja pārliecinošu uzvaru "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārā čempionāta spēlē.

"VEF Rīga" savā laukumā ar rezultātu 93:60 (19:13, 24:18, 23:15, 27:14) uzvarēja Tallinas "Kalev"/"Audentes".

Zoriks bija mača rezultatīvākais spēlētājs, latvietim pārtverot arī četras bumbas. Vēl rīdziniekiem Anrijs Miška guva 15 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, Naisers Brukss šajos statistikas rādītājos iekrāja 15+11, bet 12 punkti un piecas rezultatīvas piespēles bija Glenam Kouzijam.

Pretiniekiem ar 11 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Kristjans Kangurs, bet rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Indreks Kajupanks.

"VEF Rīga" ar 11 uzvarām 14 mačos turnīra tabulā ieņem otro vietu, bet tallinieši ar trim panākumiem 13 cīņās ir 14. vietā 16 komandu vidū.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu