Mesi turpina lieliski - Pasaules kausā kārtējie rekordi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Argentīnas futbolists Lionels Mesi
Argentīnas futbolists Lionels Mesi Foto: SIPA/Scanpix

Argentīnas futbola zvaigzne Lionels Mesi otrdien guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli, kaldinot savas valstsvienības 3:0 (2:0) uzvaru pār Horvātiju un iekļūšanu Pasaules kausa finālā. Ziemeļamerikas prestižais medijs ESPN apkopojis vairākus statistikas rādītājus, kuros Mesi labojis vai atkārtojis dažādus rekordus.

Vecums nav šķērslis

35 gadus vecais Mesi kļuvis par vēsturē gados vecāko spēlētāju, kurš vienā Pasaules kausa finālturnīrā guvis piecus vārtus.

Mesi otrdien aizvadīja savā karjerā 25. spēli Pasaules kausā, atkārtojot Lotāra Mateusa rekordu. Svētdien finālā argentīnietis, visticamāk, apsteigs vācieti.

2022. gadā Mesi guvis 16 vārtus Argentīnas izlases labā. Kalendārā gada nogrieznī tas viņam ir labākais sniegums karjerā. Līdz šim labākais veikums bija 2012. gadā 12 vārti.

Mesi šogad veicis arī sešas rezultatīvas piespēles Argentīnas izlases sastāvā, kas summā dod 22 rezultativitātes punktus - par 8 punktiem vairāk nekā līdz šim labākajā gada nogrieznī.

Labākais Argentīnas vēsturē

Mesi kopumā karjerā guvis 11 vārtus Pasaules kausa mačos. Viņš jau iepriekš apsteidza leģendāro Djego Maradonu (8), bet nu pēc pusfināla mača pārspējis arī Gabrielu Batistutu (10).

Pasaules kausa mačos Mesi ir piedalījies 19 vārtu guvumos - 11 trāpījumi un 8 rezultatīvas piespēles, kas ir atkārtots labākais rādītājs kopš 1966. gada. Viņš pievienojies leģendām Miroslavam Klozem (Vācija, 16+3), Ronaldu (Brazīlija, 15+4) un Gerdam Milleram (Vācija, 14+5).

Brazīlijas leģenda Pelē, kurš vienīgais ir trīsreiz triumfējis Pasaules kausā (1958., 1962., 1970.), kopumā guva 12 vārtus un veica 10 rezultatīvas piespēles (22 punkti). Te gan jāpiebilst, ka dažādos avotos atšķiras informācija par sakrātajām rezultatīvajām piespēlēm.

2022. gada Pasaules kausa labākais spēlētājs?

Mesi patlaban ir līderis vairākos 2022. gada Pasaules kausa finālturnīra statistikas rādītājos - gūtie vārti (5), rezultatīvas piespēles (3), izdarītie sitieni (27), sitieni vārtu rāmī (14), izveidotās vārtu gūšanas iespējas (18), izprovocētie noteikumu pārkāpumi (14), pretinieka apspēlēšana ar driblu (36), visvairāk "Mača labākais spēlētājs" balvu (4).

Trešdien noskaidrosies, kura komanda Argentīnai stāsies pretī Pasaules kausa finālā - Francija vai Maroka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu