VIDEO un AUDIO ⟩ Autosporta čempions par "Ferrari" nākotni, kvalifikācijas lielāko problēmu un F-1 pilotu piecinieku

Matīss Kleinbergs
, Apollo Sports žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET grupas raidieraksta "Čempionu brokastis" jaunākajā sērijā uz sarunu par Pirmās formulas (F-1) aktuālākajiem jautājumiem aicinājām Latvijas autosportistu Jāni Vanku.

Podkāsta ievadā aprunājāmies par "Ferrari" šķiršanos no līdzšinējā komandas vadītāja Matijas Binoto. Bijām vienās domās, ka Binoto nebija atbilstošs komandas vadītāja amatam, bet viņa pazaudēšana pavisam būs būtisks "robs" "Ferrari" komandai.

Viņš arī uzsver, ka "Ferrari" ne tikai atrodas Itālijā, bet ir Itālija, līdz ar to pazeminājums amatā, piemēram, atpakaļ uz tehniskā direktora amatu, iespējams, vietējos medijos tiktu pārāk skarbi iztirzāts, ko pats Binoto droši vien nevēlētos.

Piezīme - saruna notika, vēl pirms "Ferrari" stūrmaņa amatā tika apstiprināts Frederiks Vasērs.

Paliekot pie "Ferrari" temata, apspriedām arī abus leģendārās vienības pilotus Karlosu Sainsu un Šarlu Leklēru.

Runājot par Monako pilotu, mēģinājām saprast, kur viņam doties, ja "Ferrari" tuvāko sezonu laikā nebūs konkurētspējīga. Leklēra līgums ar "Ferrari" beidzas 2024. gadā, bet vai tālāk būs opcijas?

"Ej tu sazini. Man ļoti patīk budžeta griestu ideja. Budžeta griesti, vēja tuneļa testu ierobežojumi un mazo komandu spēja sasniegt šos griestus to laukumu tomēr sabīda kopā. Kas to lai zina, kas notiks 2025. gadā? Liela daļa no šīm komandām ir bijušas virsotnē," uz citu komandu potenciālu, kuras šogad nebija starp labākajām trim, norāda Vanks.

Savukārt Sainsa sakarā mēģinājām rast atbildi uz vienu no, iespējams, sarežģītākajiem jautājumiem F-1 kontekstā - kā viņu vērtēt? Ir dienas, kad spāņu braucējs ir starp absolūti labākajiem braucējiem trasē, bet citās sacīkstēs viņš vienkārši "pazūd".

Kā zināms, "Red Bull" rindās šajā starpsezonā atgriezās Daniels Rikjardo, kļūstot par komandas trešo jeb rezerves pilotu. Ņemot vērā, ka Serhio Peresa atstatums no Maksa Verstapena kvalifikācijā bieži bija 0,3-0,5 sekunžu robežās, aktuāls kļūst jautājums - cik drošs par savu vietu var būt Peress?

"No savas pieredzes varu teikt: ja konkurents aiz manis kvalifikācijā ir 0,2 vai vairāk sekundes, es viņu par konkurentu vairs neuzskatu," skaidro Vanks.

Tāpat pieskārāmies arī "McLaren" komandai un tās šķietami sarežģītajam konceptam, ko acīmredzami neapguva Rikjardo. Vanks skaidro, ka pat "McLaren" tā sauktie superauto, nemaz nerunājot par formulām, vadās citādāk. Līdz ar to nevar izslēgt, ka Rikjardo bija problēmas apgūt "McLaren" filozofiju, kas gados krietni jaunākajam Lando Norisam padevās labāk.

Atgriežoties pie Peresa, šīs sezonas izskaņā parādījās runas par viņa it kā tīšo avāriju Monako GP kvalifikācijā. Piedāvājām savu redzējumu, kā vajadzētu norisināties F-1 kvalifikācijas sesijām.

Tuvojoties podkāsta izskaņai, aprunājām arī Mika Šūmahera aizstāšanu ar Niko Hulkenbergu, kā arī nācām klajā ar saviem aizvadītās sezonas pilotu top 5.

Plašāk par šiem un vēl citiem tematiem pašā raidierakstā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu