Brazīlijas leģenda Ronaldu: Neimaram nepieciešams psiholoģisks atbalsts

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Brazīlijas futbola zvaigzne Neimars
Brazīlijas futbola zvaigzne Neimars Foto: SIPA/Scanpix

Brazīlijas futbola leģenda Ronaldu uzskata, ka Neimaram nepieciešams psiholoģisks atbalsts pēc valstsvienības izstāšanās Pasaules kausa ceturtdaļfinālā.

Neimars guva vārtus Pasaules kausa ceturtdaļfinālā, Brazīlijas izlases vēsturē labāko vārtu guvēju sarakstā panākot leģendāro Pelē ar 77 trāpījumiem. 

Tomēr pēcspēles 11 metru sitienu sērijā Brazīlija piekāpās Horvātijai, līdz ar to viena no Pasaules kausa favorītēm no turnīra izstājās ceturtdaļfinālā.

Neimars pēc zaudējuma atzina, ka jūtas psiholoģiski sagrauts un ka ir nepieciešams laiks pārdomām, lai izlemtu par savu nākotni Brazīlijas izlasē.

"Es viņam ieteiktu iegūt psiholoģisku atbalstu, lai izturētu šo spiedienu, kas ir ārkārtīgi nesamērīgs vienam cilvēkam," sacīja Ronaldu.

Patlaban 46 gadus vecais Ronaldu aizveda Brazīliju līdz Pasaules kausa finālam trīs reizes, divās no tām izcīnot trofeju - 1994. un 2002. gadā.

30 gadus vecajam Neimaram izlases rindās nav izdevies gūt tik spilgtus panākumus, turklāt 2014. gadā un arī šogad sniegumu apgrūtināja traumas.

Ronaldu bijis šokā par to, kāda "skaudība un ļaunums" vēlās pār Neimaru pat no Brazīlijas līdzjutēju puses, kad komandas līderis guva potītes traumu turnīra pirmajā spēlē.

"Neimars atgriezīsies ar tādu pašu aizrautību, ar tādu pašu degsmi. Tomēr es vēlos pastiprināt šo nepieciešamību uzraudzīt spēlētāju garīgo veselību," teica Ronaldu.

"Ir ļoti svarīgi pievērsties šim jautājumam, jo ​​īpaši, ja runa ir par Pasaules kausu, kura laikā visi pievērš uzmanību izlasei. Visa pasaule skatījās uz Neimaru," piebilda bijušais futbolists.

"Mūsdienās šāda palīdzība eksistē. Manā laikā par to runāja minimāli," atzīmēja Ronaldu.

Ar pieciem čempiona tituliem Brazīlija ir panākumiem bagātākā valsts Pasaules kausa izcīņas vēsturē. Valstsvienībai ar Neimaru priekšgalā labākais rezultāts ir ceturtā vieta 2014. gadā, bet 2018. un 2022. gadā komanda apstājās ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu