Pasaules kausā Katarā bojā gājis futbola stadiona apsardzes darbinieks

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Katarā, kur risinās Pasaules kauss futbolā, dzīvību zaudējis "Lusail" stadiona apsardzes darbinieks, tuvinieki apstiprinājuši ASV televīzijas kompānijai CNN.

24 gadus vecais Džons Ndžau Kibue (John Njue Kibue), pildot darba pienākumus, sestdien nokrita no stadiona astotā stāva.

Vīrietis ar smagām galvas traumām un iegurņa lūzumiem tika nogādāts slimnīcā, kur viņš nomira otrdien, 13. decembrī.

"Mēs vēlamies taisnīgumu. Mēs gribam zināt, kas izraisīja viņa nāvi. Mums nav atsūtīta bilde, kas parādītu, no kurienes viņš nokrita - mums nav sniegta nekāda informācija," norādīja bojā gājušā māsa Anna Vandžiru (Ann Wanjiru).

"Mums nav naudas, lai tiesātos, bet mēs gribam zināt, kas notika," piebilda māsa.

Pasaules kausa organizatori izplatījuši paziņojumu saistībā ar notikušo.

"Ar nožēlu jāpaziņo, ka, neskatoties uz mediķu pūlēm, viņš nomira otrdien, 13. decembrī, pēc trīs dienu ilgas ārstēšanās intensīvās terapijas nodaļā. Viņa tuvinieki ir informēti. Izsakām līdzjūtību viņa ģimenei, kolēģiem un draugiem šajā grūtajā laikā," teikts paziņojumā.

"Kataras turnīra organizatori steidzami izmeklē notikušā apstākļus, lai noskaidrotu, kas noveda pie kritiena. Informēsim par izmeklēšanas rezultātiem," vēstīts paziņojumā, kurā arī norādīts, ka ģimenei tiks izmaksāta kompensācija.

Kibue uz Kataru pārvācās novembrī, lai strādātu vietējā apsardzes firmā. Viņš ir otrais bojā gājušais turnīra darbinieks Pasaules kausa norises laikā. Novembrī dzīvību zaudēja kāds filipīnietis, kurš veica remontdarbus Saūda Arābijas izlases mītnes vietā.

Laikraksts "Guardian" pagājušajā gadā vēstīja, ka Katarā kopš 2010. gada, kad šai valstij piešķīra Pasaules kausa rīkošanas tiesības, bojā gājuši 6500 viesstrādnieku.

Kataras varasiestādes Lielbritānijas medija izplatīto informāciju noliegušas, apgalvojot, ka celtniecībā bijuši trīs nāves gadījumi, kas tiešā veidā saistīti ar Pasaules kausu futbolā. Bojā gājušo skats palielinās līdz 400–500, ja tiek ņemti vērā visi infrastruktūras projekti.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu