Dešāns: Esam bijuši kopā mēnesi. Tas nekad nav viegli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Francijas futbola izlases galvenais treneris Didjē Dešāns
Francijas futbola izlases galvenais treneris Didjē Dešāns Foto: AP/Scanpix

Francijas futbola izlases galvenais treneris Didjē Dešāns pēc uzvaras 2022.gada Pasaules kausa izcīņas pusfinālā pret Marokas valstsvienību norādīja, ka lepojas ar savu komandu.

"Ir daudz emociju un lepnums," pēc uzvaras pusfinālā sacīja Francijas izlases galvenais treneris. "Šis bija vēl viens svarīgs solis [ceļā uz titulu] un būs jāveic vēl viens."

Pašreizējā pasaules čempione Francija trešdien Pasaules kausa finālturnīra pusfinālā ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarēja Maroku un finālā stāsies pretī Argentīnas futbolistiem.

"Esam bijuši kopā mēnesi. Tas nekad nav viegli," par turnīru izsakās Dešāns. "Bet te nu esam [finālā]. Ir milzīgs prieks par padarīto un spēlētāji par to tikuši atalgoti."

54 gadus vecais Dešāns ir tikai viens no trīs treneriem, kurš kļuvis par Pasaules kausa ieguvēju gan kā spēlētājs, gan kā treneris. Iepriekš to spējuši brazīlietis Mariu Zagalu un vācietis Francs Bekenbauers. Bijušais pussargs Dešāns futbolista karjeru noslēdza 32 gadu vecumā un pēc tam kā treneris aizveda "Monaco" līdz UEFA Čempionu līgas finālam un Marseļas "Olympique" - līdz uzvarai Francijas meistarsacīkstēs. 2012.gadā Dešāns nomainīja Lorānu Blānu pie Francijas izlases stūres.

"Šī nebija viegla uzvara, bet mēs parādījām savu kvalitāti, pieredzi un komandas garu," pēc panākuma pusfinālā sacīja Dešāns. "Kā treneris esmu ļoti apmierināts ar spēlētāju sniegumu un lepojos ar viņiem."

Francijas izlase Dešāna vadībā var kļūt par pirmo valstsvienību pēdējo 60 gadu laikā, kas spējusi atkārtoti uzvarēt Pasaules kausā. Pēdējo reizi to paveica Brazīlijas futbolisti, triumfējot čempionātā 1958. un 1962.gadā. Vēl titulu spējusi nosargāt vien Itālija, kas palika nepārspēta 1934. un 1938.gadā.

2022.gada Pasaules kausa ieguvēji tiks noskaidroti svētdien.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā, un pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievijā, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu