Regragi: Cerams, ka marokāņi mums piedos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Marokas futbola izlases treneris Valids Regragi un spēlētājs Selims Amalāhs
Marokas futbola izlases treneris Valids Regragi un spēlētājs Selims Amalāhs Foto: dpa/scanpix

Marokas futbola izlases spēlētāji ir paveikuši neticamu darbu un pelnījuši uzslavas par savu sniegumu Pasaules kausa izcīņas pusfinālā, neskatoties uz zaudējumu Francijai, uzskata komandas galvenais treneris Valids Regragi.

"Mēs atdevām visu, kas bija mūsu spēkos. Tas ir pats svarīgākais," pēc spēles, kurā marokāņi zaudēja ar 0:2 (0:1), sacīja Regragi. "Puiši cīnījās līdz pēdējai minūtei."

Marokas izlase negaidīti uzvarēja F apakšgrupā, ar septiņiem punktiem trīs mačos ieņemot pirmo vietu. Grupā Maroka ar 2:0 uzvarēja Beļģiju un ar 2:1 pārspēja Kanādu, kā arī spēlēja neizšķirti 0:0 ar horvātiem.

Astotdaļfinālā marokāņi ar 0:0 (0:0, 3:0) uzvarētāju noskaidrošanas sitienu sērijā pārspēja Spānijas futbolistus, bet ceturtdaļfinālā ar 1:0 tika pieveikta Portugāle.

Cīņā par trešo vietu 17.decembrī Marokas izlase tiksies ar horvātiem, kas otrajā pusfināla mačā ar 0:3 zaudēja Argentīnai.

"Protams, ka mēs gribējām uzvarēt spēli, tomēr pretinieks bija ļoti spēcīgs, " par neveiksmi pret Franciju izteicās Regragi. "Viņi zināja kā izmantot mūsu kļūdas, īpaši mača sākumā."

"Paši varējām gūt vārtus, bet, diemžēl, tas nenotika," sacīja Marokas izlases galvenais treneris. "Cerams, ka marokāņi mums piedos. Ļoti gribējām tikt finālā...varbūt nākamreiz ar Dieva palīdzību."

"Lai sasniegtu visaugstāko līmeni un uzvarētu Pasaules kausā, mums vēl jāstrādā, bet neesam no tā pārāk tālu," piebilda Regragi.

2022.gada Pasaules kausa ieguvēji tiks noskaidroti svētdien - finālā tiksies iepriekšējā čempionāta uzvarētāja Francija un Argentīna.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā, un pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievijā, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu