Latvijas U-18 hokejisti junioru izaicinājuma turnīrā kapitulē Kanādas Rietumu izlasei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas un Kanādas U-18 izlašu hokejisti
Latvijas un Kanādas U-18 izlašu hokejisti Foto: Latvijas Hokeja federācija (LHF)

Latvijas U-18 hokeja valstsvienība trešdien Kanādā Pasaules junioru izaicinājuma turnīrā cieta sagrāvi mačā ar Kanādas Rietumu izlasi.

Latvijas hokejisti cieta zaudējumu ar 0:10 (0:4, 0:5, 0:1).

Četrus vārtus guva un reizi rezultatīvi piespēlēja Tijs Dano, bet pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja Eidens Finks (2+1), Sems Korts (1+2) un Līems Votkinss (0+3).

Vārtos Endrjū Nesam bija jāatvaira vien seši latviešu metieni, kamēr pretējos vārtos Jānis Fecers tika galā ar 17 no 24 metieniem, bet Aksels Ozols atvairīja piecus no astoņiem metieniem.

Ar diviem punktiem trijās spēlēs Latvijas izlase ieņem ceturto vietu piecu komandu vidū.

"Tas noteikti vēl nav mūsu līmenis. Mums vēl ir daudz jāmācās. Gribētos cerēt, ka šī spēle ir laba mācība, cik svarīgs ir spēles plāns un tā izpilde, pārliecība par saviem spēkiem, kā arī pieredze," pēc mača Latvijas U-18 izlases galvenā trenera Oļega Sorokina teikto citē Latvijas Hokeja federācija.

"Vēlētos cerēt, ka šis mačs mums dos kaut ko vairāk nekā tikai lielu zaudējumu, kā arī uzvaras nākotnē," piebilst treneris.

"Nesekojām līdzi spēles plānam. Arī cīņa izpalika. Noslēgumā sākām spēlēt, taču tas bija daudz par vēlu," saka uzbrucējs Markuss Streikišs. "Galvas augšā! Šo maču aizmirstam un ejam tālāk."

Pirmajā turnīra cīņā Latvijas hokejisti ar 1:3 piekāpās Kanādas Austrumu izlasei, bet otrajā pagarinājumā ar 3:2 pieveica Zviedrijas vienaudžus.

Latvijas izlase apakšgrupas turnīru noslēgs piektdien ar spēli pret ASV valstsvienību.

Pasaules junioru A izaicinājuma turnīra pusfinālā iekļūs četras labākās komandas. Piektajā vietā esošajai vienībai sacensības būs noslēgušās. Turnīra fināls paredzēts svētdien.

Latvijas U-18 izlases sastāvs Pasaules junioru Izaicinājuma turnīram:

vārtsargi - Aksels Ozols, Jānis Fecers (abi "Rīga"); aizsargi - Markuss Diške, Viktors Kurbaka, Aleks Ļeonovs, Oskars Briedis, Krists Retenais (visi "Rīga"), Kristers Doniņš ("Iserlochner U-20", Vācija), Bruno Pertovičs (Vāsas "Sport U-18", Somija), Darels Uļjanskis ("Nacka U-18", Zviedrija); uzbrucēji - Roberts Sķute, Toms Mots, Rodions Boltramovičs, Antons Macijevskis, Valters Niedrājs, Gints Šņepsts, Kārlis Česlis, Rauls Ozollapa, Kristers Ansons (visi - "Rīga"), Dāvids Livšics ("Kurbads"), Markuss Streikišs ("IFK Taby U-18", Zviedrija), Valdis Dommers "Schewenninger U-20", Vācija), Ēriks Mateiko (Sentdžonsas "Sea Dogs", QMJHL, Kanāda), Kristofers Krūmiņš (Džersijas "Hitmen", USPHL, ASV).

Komandas galvenais treneris - Oļegs Sorokins; treneri - Juris Ozols, Herberts Vasiļjevs; ārsts - Ēriks Didrihsons; ekipējuma menedžeris - Aldis Karulis; ģenerālmenedžeris - Renārs Freibergs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu