Mesi apstiprina, ka PK fināls būs viņa pēdējā spēle Argentīnas izlasē (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi.
Lionels Mesi. Foto: dpa/scanpix

Pasaules futbola leģenda un Argentīnas izlases līderis Lionels Mesi apstiprinājis, ka svētdien gaidāmais Pasaules kausa fināls būs viņa pēdējais mačs valstsvienībā.

35 gadus vecais Mesi par savas atlikušās karjeras vienīgo mērķi izvirzījis Pasaules kausa izcīnīšanu ar Argentīnu. Pašlaik viņš ir soli no sapņa piepildījuma. Atlicis vien svētdien finālā uzveikt titula īpašnieci Franciju.

Ar izlasi Mesi izcīnījis olimpisko zeltu 2008. gadā Pekinā, bet Pasaules kausā spēlējis finālā 2014. gadā. Toreiz argentīnieši zaudēja Vācijai, "Barcelona" kluba leģendai paliekot bez kārotā titula.

"Jā, svētdienas finālmačs noteikti būs mana pēdējā spēle izlasē. Līdz nākamajam turnīram būs jāgaida ļoti ilgi. Neesmu pārliecināts, ka spēšu izturēt tik ilgi," Mesi teikto citē medijs CNN.

"Esmu ļoti laimīgs par fināla sasniegšanu. Tas ir bijis ļoti emocionāls ceļojums. Lai tiktu līdz finālam, esam daudz upurējušies. ļoti grūti bija spēlēt garos kompensācijas laikus, esam fiziski noguruši. Bet esmu neizsakāmi laimīgs, ka karjeru izlasē varēšu noslēgt ar piedalīšanos Pasaules kausa finālā."

Argentīnas futbola izlase otrdien Pasaules kausa pusfinālā ar rezultātu 3:0 (2:0) uzvarēja Horvātiju un sesto reizi vēsturē spēlēs finālā.

Mesi pusfinālā guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, īpaši izceļoties trešajos komandas vārtos, kad veica reidu pa labo malu, divas reizes apspēlēja horvātu aizsargu Joško Gvardiolu un atdeva ideālu rezultatīvu piespēli vārtu priekšā nepieskatītajam Hulianam Alvaresam.

Mesi kļuvis par pirmo spēlētāju Pasaules kausa izcīņas vēsturē, kurš četros mačos izcēlies ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Tāpat Mesi ar 11 precīziem sitieniem kļuvis par valstsvienības visu laiku rezultatīvāko spēlētāju Pasaules kausa finālturnīros, pārspējot Gavrielu Batistutu.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002. gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026. gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu