Grīzmans: Jebkura komanda ar Mesi ierindā izskatās pilnīgi citādi

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas futbola izlases spēlētājs Antuāns Grīzmans pēc komandas uzvaras Pasaules kausa izcīņas pusfinālā pār Maroku norādīja, ka spēlētāji "nelidojot mākoņos", kā arī slavēja savu bijušo kluba biedru Lionelu Mesi.

"Pirms četriem gadiem pēc pusfināla [1:0 uzvarā pār Beļģiju] es raudāju, tagad tā nav - es fokusējos uz svētdienu," sacīja Spānijas kluba Madrides "Atletico" uzbrucējs, kurš ar izlasi par pasaules čempionu kļuva jau pirms četriem gadiem. "Tā vietā lai svinētu iekļūšanu finālā, mēs stabili stāvam uz kājām [nelidojam mākoņos]. Visu uzmanību pievēršam tam, lai pienācīgi atjaunotos un sagatavotos [fināla] spēlei."

Pašreizējā pasaules čempione Francija trešdien 2022.gada Pasaules kausa finālturnīra Katarā pusfinālā ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarēja Maroku un finālā stāsies pretī Argentīnas futbolistiem. Vārtus francūžu labā guva Teo Ernandess un Randals Kolo Muanī.

"Marokāņi mani pārsteidza. Viņi labi darbojās taktiski, labi spēlēja aizsardzībā un uzbrukumā. Otrajā puslaikā viņi mums sagādāja ļoti daudz problēmu," pēc mača norādīja Grīzmans. "Ātri gūtie vārti mūsu dzīvi atviegloja. Savukārt otrie vārti ļāva justies komfortablāk. Šādās spēlēs iet ļoti grūti, visu izšķir sīkas detaļas."

Finālā Francijas pretinieki būs Argentīnas izlase, kuras rindās ir viens no visu laiku labākajiem futbolistiem Lionels Mesi.

"Jebkura komanda ar Mesi ierindā izskatās pilnīgi citādi," par gaidāmajiem pretiniekiem un savu bijušo komandas biedru "Barcelona" rindās spiež Grīzmans. "Mēs zinām, kā spēlē Argentīna. Pret viņiem būs grūts mačs, turklāt izskatās, ka viņi ir lieliskā [sportiskā] formā."

"Argentīnai ir ne tikai Mesi," piebilda Francijas izlases spēlētājs. "Viņiem ir spēcīga komanda ap viņu. Tāpat Argentīnai būs ļoti daudz atbalstītāju tribīnēs."

2022. gada Pasaules kausa ieguvēji tiks noskaidroti svētdien.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002. gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā, un pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026. gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievijā, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu