Rastorgujevam kļūdas šaušanā liedz kvalificēties iedzīšanai

CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Francijā Pasaules kausa biatlonā trešajā posmā desmit kilometru sprinta sacensībās ar kopā pieļautām piecām kļūdām šaušanā ieņēma 83. vietu un nekvalificējās iedzīšanai.

Uzvaru izcīnīja norvēģis Juhanness Tīngness Bē, kurš abās šaušanās aizvēra visus mērķus un finišu sasniedza pēc 22 minūtēm un 52,2 sekundēm.

Otro vietu ieņēma uzvarētāja tautietis Sturla Holms Lēgreids, kurš, arī sašaujot visus mērķus, atpalika 17,6 sekundes, bet labāko trijnieku, zaudējot J.T.Bē 38,8 sekundes, noslēdza vācietis Benedikts Dols.

Rastorgujevs, kurš trasē devās ar 13. numuru, pirmajā šaušanā tika pie trīs soda apļiem, bet otrajā ugunslīnijā viņš garām šāva divas reizes. Finišā viņš atpalika no uzvarētāja trīs minūtes un 36,8 sekundes. Trasē Latvijas biatlonistam padevās 46. ātrākais solis, kamēr ātrākais bija sacensību uzvarētājs J.T.Bē.

Savukārt Aleksandrs Patrijuks, kļūdoties vienu reizi pirmajā šaušanā un divas reizes otrajā, finišēja trīs minūtes un 53,9 sekundes vēlāk nekā uzvarētājs un ierindojās 88. pozīcijā,

Tikmēr Edgars Mise pirmajā šaušanā neaizvēra divus mērķus, bet otrajā ugunslīnijā kļūdījās vienu reizi, finišā atpaliekot no uzvarētāja četras minūtes un 13,3 sekundes un noslēdzot sacensības 91. vietā.

Latvijas biatlonisti arī netika pie Pasaules kausa kopvērtējuma punktiem.

Pagājušajā nedēļā pēc 18 mēnešu diskvalifikācijas un nepieciešamo punktu izcīnīšanas IBU kausa sacensībās Rastorgujevs startēja savā pirmajā Pasaules kausā šosezon. Viņš desmit kilometru sprintā izcīnīja piekto vietu, tikai sesto reizi karjerā šajā disciplīnā iekļūstot labāko pieciniekā, bet pēc tam iedzīšanā viņš ierindojās 35. pozīcijā.

Tikmēr Mise bija 77. vietā, bet Patrijuks ieņēma 100. pozīciju, abiem latviešiem nekvalificējoties iedzīšanai, bet nedēļu iepriekš pirmā Pasaules kausa posma sprintā viņi bija starp pēdējiem astoņiem biatlonistiem, ieņemot attiecīgi 97. un 92. vietu.

Piektdien paredzētas 7,5 kilometru sprinta sacensības sievietēm, sestdien būs iedzīšanas sacensības gan sievietēm, gan vīriešiem, kamēr svētdien trešais Pasaules kausa posms noslēgsies ar masu startu abiem dzimumiem.

Ceturtais Pasaules kausa posms paredzēts Slovēnijā, Pokļukas trasē no 2. līdz 8. janvārim, kamēr noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts martā Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu