Engelis: "Super Nova" būs gatava atgriezties spēcīgāko pulkā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sporta kluba "Super Nova" prezidents Jānis Engelis
Sporta kluba "Super Nova" prezidents Jānis Engelis Foto: Sintija Zandersone/LETA

Futbola kluba "Super Nova" prezidents Jānis Engelis aizvadīto debijas sezonu virslīgā vērtē kā labu, neskatoties uz to, ka komanda ierindojās pēdējā vietā un izkrita uz 1.līgu.

"Sezona kopumā mums bija pozitīva. Virslīgā debitēja 17 kluba audzēkņi un mums bija tikai divi ukraiņu leģionāri, par kuriem nebija jāmaksā LFF (Latvijas Futbola federācijai) nodeva," sarunā ar aģentūru LETA sacīja Engelis. "Izcīnījām 20 punktus - tas ir ļoti labi. Reti, kad komandai, kura nupat pievienojusies virslīgai, ir tik daudz."

"Dažās spēlēs mums nepaveicās, bet viss nāk ar laiku, ar pieredzi," sacīja kluba prezidents. "Mūsu rindās čempionātā devās viens 15 gadus jauns spēlētājs un trīs sešpadsmitgadīgie. Uz leģionāriem uzsvaru nelikām, spēlējām ar saviem audzēkņiem."

Kā zināms, "Super Nova" virslīgas debijas sezonā izcīnīja 20 punktus 36 mačos un ierindojās pēdējā desmitajā vietā, vien par diviem punktiem atpaliekot no devītās vietas īpašnieces "Metta".

"Nav pasaules gals, ja vajadzēs spēlēsim pirmajā līgā," sacīja Engelis. "Mūsu mērķis nākamajā sezonā ir atgriezties virslīgā. Jaunatnei tas būs liels solis uz priekšu."

Gaidāms, ka "Super Nova" nākamsezon spēlēs 1.līgā, tomēr apstākļu sakritības dēļ ir gatava atgriezties virslīgā.

"Līdz 19.decembrim jāpiesaka A vai B licence [dalībai Latvijas čempionātā], un, ja kāda komanda no virslīgas atkritīs, būsim gatavi startēt spēcīgāko pulkā," atklāja Engelis. "Nepieciešamības gadījumā varam paņemt kādu leģionāru, tomēr plānojam spēlēt ar saviem audzēkņiem."

Kā norādīja komandas prezidents, pašlaik ar vadošo komandu turpina strādāt treneri Igors Korobļovs, Andrejs Perepļotkins un Aleksandrs Proskurņins, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Uģis Viļums, kamēr galvenā trenera amatu atstājis Aleksandrs Koliņko.

"Ja spēlēsim virslīgā, tad meklēsim vietējo galveno treneri," norādīja Engelis. "Iespējams, Koliņko atgriezīsies savā amatā."

"Supernova" spēlētāji nākamai sezonai patreiz gatavojas pēc individuālā plāna un strādā svaru zālē, bet komandas kopējie treniņi atsāksies pēc Jaunā gada.

Nākamās sezonas virslīgas dalībnieku komandas tiks izziņotas janvāra nogalē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu