Francijas izlase pirms PK fināla cenšas ierobežot vīrusa izplatību (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Francijas futbolisti Adriāns Rabjo, Antuāns Grīzmans un Dajo Upamekano
Francijas futbolisti Adriāns Rabjo, Antuāns Grīzmans un Dajo Upamekano Foto: AP/Scanpix

Francijas futbola izlase pirms Katarā gaidāmās Pasaules kausa izcīņas finālspēles cenšas ierobežot vīrusa izplatīšanos komandā, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press".

Argentīnas un Francijas futbolistu duelis Pasaules kausa finālā paredzēts svētdien, 18. decembrī (sākums plkst. 17.00).

Abas nācijas ir divkārtējas čempiones - Argentīna uzvarēja 1978. un 1986. gadā, bet Francija - 1998. un 2018. gadā.

Francija kļuvusi par sesto valstsvienību, kas turnīra finālu sasniegusi divreiz pēc kārtas.

Tikai divām valstsvienībām izdevies uzvarēt divos turnīros pēc kārtas - Itālijai (1934. un 1938.) un Brazīlijai (1958. un 1962.).

Francijas izlasē apslimuši aizsargs Dajo Upamekano un pussargs Adriāns Rabjo, vīrusa simptomi bijuši arī uzbrucējam Kingslijam Komanam.

Upamekano un Komans trešdien atradās uz rezervistu soliņa pusfināla spēlē pret Maroku, savukārt Rabjo palika viesnīcā, vēsta ESPN.

Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešāns sagaida, ka visi trīs apslimušie spēlētāji būs gatavi piedalīties Pasaules kausa finālmačā.

"Tagad ir gripas sezona, tāpēc mums jābūt ļoti uzmanīgiem. Spēlētājiem ir bijusi liela slodze, tāpēc viņu imūnsistēma šobrīd varētu būt novājināta," sacīja treneris.

Iepriekš turnīrā vīrusa simptomi bija arī Brazīlijas un Šveices futbolistiem. Brazīlijas uzbrucējs Antonijs pauda uzskatu, ka pie vainas bija gaisa kondicionieri.

"Cenšamies būt uzmanīgi, lai vīruss neizplatītos. Mēs veicam visus nepieciešamos piesardzības pasākumus," norādīja Francijas izlases stūrmanis.

Rabio ir viens no atslēgas spēlētājiem Francijas izlases vidējā līnijā, šajā turnīrā viņš guvis vienus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Upamekano šajā Pasaules kausā piedalījies četros mačos, nospēlējot visas 90 spēles minūtes. Viņš spēlēja arī ceturtdaļfinālā pret Angliju.

Komanam šajā turnīrā ir rezervista loma, viņš pārsvarā laukumā nācis uz maiņu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu