Grīzmana tēvs: Antuānam ir trīs plaušas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Francijas izlases futbolists Antuāns Grīzmans
Francijas izlases futbolists Antuāns Grīzmans Foto: EPA/Scanpix

Francijas izlases futbolistam Antuānam Grīzmanam ir trīs plaušas, tēlaini par dēla spējām izturēt fizisku slodzi izteicies viņa tēvs Alēns.

Argentīnas un Francijas futbolistu duelis paredzēts svētdien, 18. decembrī (sākums plkst. 17.00).

Grīzmans profesionāla futbolista karjeras laikā vairāk spēlējis kā uzbrucējs, kurš gūst vārtus, taču šajā Pasaules kausā viņam ir pussarga loma, kurš vairāk diriģē saspēli un pats pa vārtiem sit daudz retāk.

31 gadu vecais Grīzmans izcēlies ar trīs rezultatīvām piespēlēm, kas ir viens no labākajiem rādītājiem Katarā notiekošajā turnīrā.

Pasaules kausā trīs rezultatīvas piespēles ir arī Lionelam Mesi (Argentīna), Harijam Keinam (Anglija) un Brunu Fernandešam (Portugāle).

Grīzmana tēvs uzsvēris, ka viņa dēlam nerūp individuālās balvas, jo svarīgākais ir komandas panākumi.

"Vai es no jauna esmu iepazinis savu dēlu? Tagad viņam ir cita loma. Karjeras sākumā viņš spēlēja laukuma centrā, pēc tam tika likts uzbrukumā. Taču es neesmu pārsteigts," sacīja Alēns Grīzmans.

"Viņš ir no tiem, kas spēli lasa ātrāk par citiem - zina, kam atdot bumbu, tiklīdz to saņem. Viņam ir trīs plaušas - viņš skrien, cīnās, un tas palīdz komandai spēlēt labāk un brīvāk," dēlu slavēja tēvs.

Francijas izlases sastāvā Grīzmans kopumā karjerā guvis 42 vārtus, kas ir trešais labākais rādītājs aiz Olivjē Žirū (53) un Tjerī Anrī (51).

Grīzmans ir Francijas rekordists rezultatīvajās piespēlēs. Viņš komandas biedriem asistējis 28 vārtu guvumos. Anrī kontā ir 27, Zinedina Zidāna rēķinā 26 piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu