Dešāns: Nevēlos atņemt Argentīnai viņu nopelnus

CopyDraugiem X Whatsapp
Didjē Dešāns
Didjē Dešāns Foto: AFP/SCANPIX

Francijas futbola izlasei finālmačā neizdevās izmantot iespējas, lai izcīnītu otro pasaules čempionu titulu pēc kārtas, pēc neveiksmes atzina valstsvienības galvenais treneris Didjē Dešāns.

Pasaules kausa finālā Francija atspēlējās gan pamatlaikā, gan pagarinājumā (3:3), taču pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijā ar 2:4 atzina Argentīnas pārākumu, pretiniekiem izcīnot trešo pasaules čempionu titulu.

"Spēles pirmajās 60 minūtēs nespēlējam tik labi kā mūsu augstākās klases pretinieki, kuriem bija daudz vairāk enerģijas, taču pagriezām spēli otrādāk no ļoti grūtas situācijas. Tas mums atstāj tikai vēl vairāk nožēlas," pēc neveiksmes norādīja Dešāns.

Otrajā puslaikā Kiliāns Mbapē divu minūšu laikā guva divus vārtus un panāca neizšķirtu. Arī pagarinājumā viņš, pateicoties precīzam 11 metru soda sitienam, vēlreiz izlīdzināja rezultātu, taču pēcspēles soda sitienu sērijā ar precīziem Mbapē un Randala Kolo Muanī sitieniem bija par maz, lai gūtu panākumu.

"Mums bija iespēja uzvarēt Pasaules kausā, taču to neizmantojām," teica Dešāns. "Ja zaudētu ar 0:2, nebūtu tik daudz vilšanās. Nevēlos atņemt Argentīnai viņu nopelnus, taču tas bija nežēlīgi, jo beigās bijām pavisam tuvu uzvarai."

"Bija vairāki iemesli, kāpēc mēs nespēlējām tik labi. Vairākiem svarīgiem spēlētājiem nepietika enerģijas, taču jauno spēlētāju iesaistīšana mums ļāva turpināt sapņot par uzvaru," piebilda treneris.

Francijai, kas triumfēja 2018. gada Pasaules kausa izcīņā, bija iespēja kļūt par trešo izlasi, kas spējusi uzvarēt divos finālturnīros pēc kārtas; iepriekš to iespēja Itālija 1934. un 1938. gadā un Brazīlija 1958. un 1962. gadā.

Foto: 2022. gada Pasaules kausa fināls: Francija - Argentīna

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu