Starp Gada balvas ieguvējiem volejbolā arī Petrovs, Jurdža, Samoilova/Graudiņa un Krastiņš

CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Samoilova
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Samoilova Foto: FIVB

Volejbolisti Deniss Petrovs un Anija Jurdža, pludmales volejbola duets Anastasija Samoilova/Tīna Laura Graudiņa un volejbola treneris Uģis Krastiņš sestdien "Cewood" Latvijas kausa finālu laikā tika minēti Latvijas Volejbola federācijas (LVF) "Gada balvas 2022" laureātu vidū, ziņo LVF.

Sestdien par Latvijas kausa ieguvējiem volejbolā Rīgā kļuva "RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" volejbolisti un "Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" volejbolistes.

Pasākuma laikā tika godināti arī gada Latvijas volejbola un pludmales volejbola izcilnieki.

Nominācijā "Gada volejbolists" titulu ieguva viens no pieredzes bagātākajiem Latvijas vīriešu izlases spēlētājiem cēlājs Petrovs.

Pagājušajās sezonas vidū viņš pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā pārtrauca sadarbību ar Krievijas superlīgas klubu Ņižņijnovgorodas ASK. Šosezon spēlē Francijas pēc spēka otrajā līgā, pārstāvot "Cannes" komandu un turnīra tabulā ieņemot otro vietu, kā arī vairākās spēlēs tiekot atzītam par labāko volejbolistu laukumā.

Par gada volejbolisti atzīta Latvijas sieviešu izlases spēlētāja Jurdža, kura šobrīd aizvada savu pirmo sezonu ārvalstīs, spēlējot Ungārijas čempionāta komandā Ņīreģhāzas "Fatum".

Pagājušajā sezonā volejboliste spēlēja "Rīgas Stradiņa Universitāte"/"Ingunas Minusas Volejbola skola" komandā, kas startēja "Optibet" Baltijas sieviešu līgā un Latvijas čempionātā izcīnīja trešo vietu.

Par gada komandu volejbolā 2022. gadā kļuva Jēkabpils "Lūši", kuri pērnā gada nogalē kļuva par "Cewood" Latvijas kausa ieguvējiem, kā arī uzvarēja aizvadītās sezonas Latvijas čempionātā.

Gada pludmales dueta titulu ieguva Samoilova/Graudiņa, kuras Minhenē otro reizi karjerā izcīnīja Eiropas čempioņu titulu.

Pāris divreiz izcīnīja "Beach Pro Tour - Elite 16" turnīru sudraba medaļas, iekļūstot finālā Rosarito turnīrā Meksikā un Parīzē, kā arī izcīnot ceturto vietu sacensībās Gštādes turnīrā Šveicē un piekto vietu Ostravas turnīrā Čehijā.

Pārstāvot Latviju Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Nāciju kausā, kurā piedalījās astoņas labākās Eiropas valstis, kopā ar otru duetu Anete Namiķe/Varvara Brailko tika izcīnīta bronzas medaļa.

Nominācijā "Gada uzlecošā zvaigzne" titulu izcīnīja Kristians Fokerots, kurš pārī ar Gustavu Auziņu aizvadītajā gadā izcīnīja zelta medaļu gan pasaules U-19 čempionātā, kas septembrī norisinājās Turcijas pilsētā Dikili, gan Eiropas U-18 čempionātā augustā Grieķijas pilsētā Lutrakē.

Turklāt kopā ar Artūru Rinkeviču jūnijā Eiropas U-22 čempionātā Nīderlandes pilsētā Flisingenā tika izcīnīta sudraba medaļa.

Tituls "Gada treneris volejbolā" tika piešķirts Krastiņam, kurš šobrīd Polijas čempionātā startē ar Ukrainas komandu Ļvivas "Barkom-Kažani".

2022. gadā Krastiņa vadītā Ukrainas izlase pasaules čempionātā izcīnīja augsto astoto vietu.

Gada treneris pludmales volejbolā ir Atvars Vilde.

Viņa vadībā līdz medaļām nokļuva pasaules U-19 čempioni Fokerots un Auziņš un līdz sudraba medaļām tajā pašā turnīrā - Olivers Bulgačs un Dāvis Teteris.

Vilde trenē arī komandu Edgars Točs/Fokerots.

Par gada tiesnesi tika atzīts Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) starptautiskās kategorijas tiesnesis volejbolā Salvis Kurtišs.

Viņš šogad tiesāja arī CEV Čempionu līgas turnīra spēles, arī nākamnedēļ dodoties uz šādas raudzes sacensībām Francijā, kā arī citas starptautisko un vietējo turnīru spēles.

Titulu "Gada tiesnesis pludmales volejbolā" ieguva FIVB starptautiskās kategorijas tiesnesis pludmales volejbolā Egīls Tišanovs.

Viņš šogad ir tiesājis vairākus "Pro Beach Tour - Elite 16" turnīrus, tai skaitā arī to finālspēles.

Laureātu noteikšanā pirmajās piecās nominācijās tika iesaistītas LVF komisijas un sekretariāts. Viņi izvirzīja nominantus, par kuriem balsoja LVF valde, masu mediju žūrija un līdzjutēji.

Galarezultātu veidoja LVF valde ar 30% balsstiesību, masu mediju žūrija ar 30% balsu un līdzjutēju balsojums ar 40% balsu.

Gada treneru un tiesnešu nominācijās laureātus noteica LVF sekretariāts un komisijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu