Pasaules kauss Katarā kļuvis par vēsturē rezultatīvāko turnīru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

2022. gada Pasaules kauss Katarā noslēdzies ar jaunu turnīra rekordu - kopumā futbolisti guva 172 vārtus.

Argentīnas futbolisti aizraujošā cīņā svētdien pārspēja Francijas izlasi un trešo reizi vēsturē triumfēja Pasaules kausā.

Finālmača pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 2:2, bet arī papildlaikā uzvarētāju neizdevās noskaidrot - 3:3. Argentīnieši bija pārāki 11 metru sitienu sērijā.

Pateicoties rezultatīvajam finālmačam, Katarā aizvadītā Pasaules kausa izcīņa kļuvusi par vēsturē rezultatīvāko turnīru.

1998. gadā Francijā un 2014. gadā Brazīlijā komandas ar vārtu guvumiem kopumā izcēlās 171 reizi. Līdz ar to rekords labots par vienu precīzu sitienu.

Katarā aizvadītajā turnīrā rezultatīvākā spēle bija Anglijas uzvara grupu turnīrā pār Irānu ar 6:2.

Divos mačos tika gūti septiņi vārti - Spānija ar 7:0 sagrāva Kostariku un Portugāle ar 6:1 astotdaļfinālā sakāva Šveici.

Turnīrā gūto vārtu rekordu izdevies labot neskatoties uz to, ka septiņos mačos komandas neguva nevienus vārtus. Piekto reizi vēsturē Pasaules kausā septiņās spēlēs tika fiksēts rezultāts 0:0 - tā tas bija arī 1982., 2006., 2010. un 2014. gadā.

  • Meksika - Polija 0:0
  • Dānija - Tunisija 0:0
  • Horvātija - Maroka 0:0
  • Dienvidkoreja - Urugvaja 0:0
  • Anglija - ASV 0:0
  • Horvātija - Beļģija 0:0
  • Maroka - Spānija 0:0 (pēc pamatlaika un papildlaika)

Par turnīra labāko vārtu guvēju ar astoņiem precīziem sitieniem kļuva Francijas izlases līderis Kilians Mbapē.

"Bombardieru" sarakstā otro vietu ar septiņiem trāpījumiem ieņēma turnīra vērtīgākais spēlētājs Lionels Mesi no Argentīnas.

Pa četriem vārtiem turnīrā Katarā guva Hulians Alvaress (Argentīna) un Olivjē Žirū (Francija). Vēl septiņi spēlētāji guva trīs vārtus. 

Nākamais turnīrs risināsies 2026. gadā ASV, Kanādā un Meksikā. Pēc četriem gadiem Pasaules kausā pirmo reizi piedalīsies 48 komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu