Video ⟩ Girgensonam uzvara NHL spēlē, Merzļikins un Šilovs paliek savu komandu rezervē

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" pirmdien Nacionālajā hokeja līgā (NHL) viesos ar 3:2 (0:0, 3:0, 0:2) tika pie uzvaras pret Vegasas "Golden Knights", kamēr zaudējumus piedzīvoja vārtsargu Elvja Merzļikina un Artūra Šilova pārstāvētās komandas.

Girgensons laukumā pret "Golden Knights" pavadīja 13 minūtes un 29 sekundes, no kurām vienu minūti un 49 sekundes spēlēja mazākumā. Latviešu uzbrucējs pielietoja divus spēka paņēmienus, vienreiz atņēma ripu pretiniekam un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Uzvarētāju rindās vārtus otrajā trešdaļā guva Džefs Skiners, Teidžs Tompsons un Lourenss Piluts, bet mājinieku sastāvā trešajā periodā precīzi bija Čandlers Stīvensons un Railijs Smits.

"Sabres" vārtsargs Uko-Peka Lūkonens tika galā ar 41 mājinieku metienu, palīdzot komandai izcīnīt ceturto uzvaru pēc kārtas.

Tikmēr zaudējumus ar vārtsargiem Merzļikinu un Silovu rezervē piedzīvoja attiecīgi Kolumbusas "Blue Jackets" un Vankūveras "Canucks".

"Blue Jackets" ar Daņiilu Tarasovu vārtos savā laukumā ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) piekāpās Dalasas "Stars", krievu vārtsargam atvairot 32 no 33 metieniem.

Kolumbusas kluba rindās precīzu metienu mača pēdējā minūtē izpildīja Kents Džonsons, kamēr "Stars" rindās otrā perioda sākumā rezultātu atklāja Vaiats Džonsons, bet 2:0 minūti un septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām ar metienu tukšos vārtus nodrošināja Džeisons Robertsons.

Savukārt "Canucks", kas vakar pirms spēles šosezon pirmo reizi no fārmkluba Amerikas hokeja līgā (AHL) Ebotsfordas "Canucks" izsauca Šilovu, ar 1:5 (0:0, 1:3, 0:2) savā laukumā atzina Sentluisas "Blues" pārākumu.

Mājinieku vārtsargs Spensers Mārtins tika galā ar 22 no 27 metieniem, kamēr pretējos vārtos Džordans Biningtons atvairīja 33 no 34 raidījumiem.

Ar "hat trick" un rezultatīvu piespēli uzvarētāju rindās atzīmējās Džordans Kairū, 1+1 sakrāja Roberts Tomass, vārtus guva arī Neitans Vokers, bet trīs rezultatīvas piespēles atdeva Vladimirs Tarasenko.

Mājiniekiem vienīgos vārtus guva Iļja Mihejevs.

"Sabres" ar 34 punktiem 32 mačos pakāpās uz desmito vietu Austrumu konferencē, bet "Blue Jackets" 31 spēlē tikusi pie 22 punktiem un ieņem pēdējo 16. vietu. Tikmēr "Canucks" Rietumu konferencē ar 29 punktiem 31 spēlē ir 12. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu