Pasaules kausa finālmačs labojis TV auditorijas rekordu Francijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Pasaules kausa finālmaču futbolā aizvadītajā svētdienā Francijas televīzijā vērojuši vairāk nekā 24 miljoni skatītāju, vēsta ārzemju mediji.

Finālmačs piesaistīja 81% no Francijas televīzijas auditorijas. Proti, aptuveni astoņi no 10 televīzijas skatītājiem Francijā svētdienas pēcpusdienā izvēlējās tiešraidē vērot Pasaules kausa finālspēli. 

"News In France" vēsta, ka iepriekšējais televīzijas auditorijas rekords tika sasniegts 2006. gadā, kad Pasaules kausa pusfināla maču Francija - Portugāle vēroja aptuveni 22,2 miljoni skatītāju.

Francijas futbolisti pirmdien Parīzē tika sagaidīti mājās no Kataras kā uzvarētāji. Valstsvienība ar saviem faniem tikās Konkordijas laukumā, komandai pulcējoties uz viesnīcas "Hotel de Crillon" balkona.

Kaut arī Anglijas izlase zaudēja ceturtdaļfināla spēlē pret Franciju, ar Lielbritānijā finālmaču vēroja liels skaits televīzijas skatītāju - nepilni 20 miljoni (14,9 miljoni BBC pirmajā kanālā un 4,3 miljoni ITV video platformā).

Jāpiebilst, ka televīzijas auditorijas datos nav apkopoti rādītāji par to, cik daudz cilvēku skatījās Pasaules kausa finālu publiskās vietās, piemēram, bāros.

Svētdien vienā no visu laiku aizraujošākajiem futbola mačiem Pasaules kausa finālā Argentīna uzveica Franciju, kas triumfēja iepriekšējā turnīrā pirms četriem gadiem Krievijā.

Mača pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 2:2, bet arī papildlaikā uzvarētāju neizdevās noskaidrot - rezultāts pēc 120 nospēlētām minūtēm bija 3:3. Argentīnieši beigās izrādījās pārāki 11 metru sitienu sērijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu