Vai Daugaviņš atgriezīsies Latvijas izlasē?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš.
Kaspars Daugaviņš. Foto: Juris Lisovs/TVNET

Latvijas hokeja uzbrucējs Kaspars Daugaviņš februārī pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm paziņoja par karjeras noslēgšanu valstsvienībā. Nākamgad pavasarī Rīgā risināsies pasaules čempionāts un nav izslēgts, ka Daugaviņš varētu atgriezties Latvijas izlasē.

Latvijas izlase februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs piedzīvoja četrus zaudējumus četrās spēlēs, turnīru noslēdzot 11. vietā starp 12 komandām un kopvērtējumā apsteidzot tikai mājinieci Ķīnu.

Pēc neveiksmīgā turnīra no Latvijas izlases atvadījās pieredzējušie uzbrucēji Daugaviņš un Lauris Dārziņš, kuri atsevišķos periodos pildījuši valstsvienības kapteiņa pienākumus.

Dārziņš šoruden un šoziem strādājis par Latvijas izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa asistentu. Kaut arī hokejista karjeru viņš joprojām oficiāli nav noslēdzis, šosezon Dārziņš nav spēlējis un joprojām ir bez kluba.

Savukārt Daugaviņš šosezon spēlē Izerlonas "Roosters" komandā, kurās sastāvā Vācijas hokeja līgā (DEL) uzbrucējs 30 mačos sakrājis 23 rezultativitātes punktus (11 vārti + 12 piespēles).

Vītoliņš nesen intervijā Latvijas Televīzijai atklāja, ka viņš ir aprunājies ar Daugaviņu un aicinājis apsvērt domu atgriezties valstsvienībā. Savu komentāru intervijā Latvijas Radio sniedzis pats hokejists.

"Nav tā, ka man ir vajadzīgi kaut kādi priekšnoteikumi [lai atgrieztos izlasē]. Tas būs mans lēmums - vai es gribu cīnīties par vietu sastāvā, vai es sev redzu tur vietu," sacīja Daugaviņš.

"Sezona ir gara. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc aizgāju no izlases. Ir grūti sagatavoties nākamajai sezonai, ja spēlē pasaules čempionātā. Sāk just vecumu. Ja nospēlē pasaules čempionātu, atliek piecas vai sešas nedēļas līdz nākamās sezonas sākumam," turpināja hokejists.

34 gadus vecais Daugaviņš šobrīd nevar pateikt skaidru "jā" vai "nē". Viņš lēmumu pieņems pēc sezonas. "Skatīsimies, kā būs, kad beigsies sezona - vai nebūs traumas."

Pasaules čempionātos elites divīzijā Daugaviņš piedalījies 61 spēlē un sakrājis 34 punktus (16+18), kas Latvijas izlasē ir dalīts trešais labākais rādītājs kopā ar Mārtiņu Cipuli (15+19).

Līderis ir Lauris Dārziņš ar 40 punktiem (24+16) 62 spēlēs, bet Aleksandra Ņiživija kontā ir 39 punkti (14+25) 86 spēlēs.

2023. gada pasaules čempionāts risināsies no 12. līdz 28. maijam. Turnīru rīkos Rīga (Latvija) un Tampere (Somija).

Latvijai apakšgrupā būs jāspēlē pret Kanādu, Čehiju, Šveici, Slovākiju, Norvēģiju, Kazahstānu un Slovēniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu