Video ⟩ "VEF Rīga" treneris Gailītis kritizē žurnālistu jautājumus un Latvijas profesionālā sporta vidi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis
"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis Foto: Zane Bitere/LETA

Pēc "VEF Rīga" komandas pēdējās spēles šīs sezonas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas sacensībās Latvijas kluba galvenais treneris Jānis Gailītis sarunā ar medijiem uzsvēra profesionālā sporta nozīmīgumu, kā arī kritizēja žurnālistus par viņu uzdoto jautājumu nokrāsu.

Rīdzinieki otrdien starptautiskās sezonas sestajā un pēdējā spēlē ar rezultātu 80:82 (16:21, 20:25, 28:20, 16:16) zaudēja Mārča Šteinberga pārstāvētajai Manrezas "Baxi".

"VEF Rīga" teju visu maču bija iedzinējos, taču pēdējā uzbrukumā bija iespēja izraut uzvaru vai vismaz neizšķirtu. Tiesa, Kristers Zoriks pāris sekundes pirms finālsvilpes nerealizēja tālmetienu, bet Artis Ate pēc atlēkušās bumbas izcīnīšanas nepaguva izpildīt metienu.

"VEF Rīga" šajā sezonā Čempionu līgas grupu turnīrā sešos mačos izcīnīja vienu uzvaru, nākamajai kārtai nekvalificējoties.

Pēc mača pret "Baxi" Gailītim preses konferencē "Latvijas Avīzes" sporta žurnālists Ilmārs Stūriška lūdza rezumēt sezonu Čempionu līgā. Gailīša atbilde bija plaša, taču tā neietvēra sezonas izvērtējumu.

"Tas ir jūsu darbs. Vērtēt, rakstīt. Vakar man no Latvijas Televīzijas atnāca un paprasīja trīs tādus jautājumus, ka likās - klubs jāslēdz ciet. Viss ir slikti, mēs neko nemākam. Bet pēc šādas intervijas mums nākamajā vakarā ir jāsavāc zāle. Tas ir Latvijas medijs, kas grib atbalstīt Latvijas sportu... Tur vajadzētu izvērtēt cilvēkiem, ar kādiem jautājumiem viņi nāk. Man nav jāvērtē. Es rīt nākšu, skatīšos, trenēšu, meklēšu, domāsim. Lai vērtē eksperti vai korifeji. Starp ekspertu un korifeju arī ir savs vecuma diapazons," vaļsirdīgs bija Gailītis.

"Gribētos, lai mēs nerunātu: profesionālais sports ir vajadzīgs vai nav. Jārunā, kā mēs varam izklaidēties, priecāties, atpūsties zālēs. Jums jāsaprot, ar kādiem budžetiem mēs strādājam. Futbols tika vienreiz pa cik tur gadiem kausā, visi ir apmierināti (RFS futbolisti šogad kļuva par pirmo Latvijas klubu 13 gadu laikā, kas spēlējis kādā UEFA sacensību grupu turnīrā - aut.). Mēs tur esam visu laiku. Tas mums prasa ļoti daudz, ļoti grūti tas ir. Mēs turamies, mūs tur respektē. Tas nav vienkārši. Uzliksim ciparus, jo tie daudz ko nosaka. Ne vienmēr, protams.

Esmu ļoti pesimistisks, redzot Latvijas sportu pēdējā laikā. Domāju, ka mums visiem par to ļoti skaidri ir jārunā. Jābūt ļoti prasīgiem pret tiem, ka dod naudu. Latvijā ir raidījumi "De facto", vēl visādi tur, kas slāna tos, kuri dod naudu sportam. TTT šajā gadījumā. Vēl tur bija. Viņi nostāda publiku pret sportu. Cik mēs varam, tik darām. Tas ir nožēlojami. Vienkārši nožēlojami. Pirmā vieta alkoholismā valstij, tas ir nožēlojami. Mēs runājam par politiku, bet vajag izvērtēt, sākot ar Latvijas Televīziju, ar kādiem jautājumiem un noskaņu viņi nāk uz preses konferenci."

F apakšgrupā četras uzvaras sešās spēlēs guva Manrezas un Lisabonas "Benfica" vienības, trīs uzvaras bija Limožas CSP klubam, bet viena - Rīgas komandai.

Abas komandas tikās jau oktobra sākumā, kad savā laukumā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Spānijas komanda (88:59).

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023. gada janvārī cīnīsies "play-in" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu