Pasaules kausa vicečempiones Francijas galvenais treneris pats varēs izlemt, vai paliks amatā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Didjē Dešāns.
Didjē Dešāns. Foto: AFP / Scanpix

Francijas Futbola federācija (FFF) ļaus Didjē Dešānam pašam izlemt, vai viņš paliks izlases galvenā trenera amatā.

Francijas futbolisti svētdien nolika pasaules čempionu pilnvaras, finālturnīra titulspēlē pēcspēles sitienu sērijā zaudējot Argentīnai. Līdz ar ciklu beidzoties līgumam, nav skaidrības, vai 54 gadus vecais treneris turpinās vadīt Francijas izlasi.

"Mums būs tikšanās, kurā pārrunāsim to, kas notika finālturnīrā un kādi ir plāni attiecībā uz 2024.gada Eiropas čempionātu. Ja viņš nevēlēsies palikt, saruna būs īsa, ja gribēs palikt, tad garāka. Būtu labi, ja šis jautājums būtu skaidrs līdz gada beigām," laikrakstam "Ouest-France" teica FFF prezidents Noēls Legraēts.

Dešāns par Francijas valstsvienības galveno treneri tika apstiprināts 2012. gada vasarā, kad pēc Eiropas čempionāta par savu atkāpšanos paziņoja Lorāns Blāns.

Viņa vadībā Francija 2014. gadā Pasaules kausā sasniedza ceturtdaļfinālu, bet 2018. gadā triumfēja prestižajā turnīrā. Pa vidu, 2016. gada Eiropas čempionātā Francija sasniedza finālu, kurā atzina Portugāles pārākumu, bet pērnā gada kontinenta meistarsacīkstēs francūži apstājās astotdaļfinālā.

Dešāns kļuvis par visilgāk strādājušo Francijas izlases treneri, pārspējot Mišelu Idalgo, kurš "Les Bleus" vadīja no 1976. gada janvāra līdz 1984. gada jūnijam.

Dešāns bija Francijas izlases kapteinis 1998. gada Pasaules kausa izcīņā, kā arī 2000. gada Eiropas čempionātā. Abos šajos turnīros uzvarēja tieši Francija.

Kā spēlētājs Dešāns kopā ar Marseļas "Olympique" komandu 1993. gadā uzvarēja UEFA Čempionu līgas turnīrā, bet vēlāk aizvadīja veiksmīgu spēlētāja karjeru arī Itālijas klubā Turīnas "Juventus" un Anglijas vienībā Londonas "Chelsea".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu