Tenisa leģenda Bekers: Cietumā mani mēģināja nogalināt

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tenisa leģenda Boriss Bekers
Tenisa leģenda Boriss Bekers Foto: AP/Scanpix

Anglijas cietumā tenisa leģenda Boriss Bekers piedzīvojis incidentu, kurā viņam bijuši nāves draudi, sarunā ar Vācijas mediju "Sat 1" pastāstījis skandalozais sportists.

55 gadus vecajam Bekeram aprīlī piesprieda divarpus gadu cietumsodu. Bijušais tenisists slēpa aktīvus 2,5 miljonu britu mārciņu apmērā (aptuveni 2,9 miljoni eiro), lai izvairītos no parādsaistību nomaksas.

Pēc cietumā pavadītiem astoņiem mēnešiem Bekers brīvībā atgriezās 15. decembrī. Viņš tika deportēts no Lielbritānijas uz Vāciju.

Bijušais tenisists atklāja, ka cietumā viņš vairākkārt baidījās par savu dzīvību.

Kāds cietumnieks, kuru pats Bekers sauc par Džonu, nebija apmierināts ar to, ka Bekers uzturējis labas attiecības ar melnādainajiem cietumniekiem.

Džons, kurš cietumā par divu cilvēku slepkavību atrodas jau kopš 18 gadu vecuma, tenisistam draudējis arī ar seksuālu vardarbību.

"Mani mēģināja nogalināt. Es trīcēju un sāku skaļi kliegt. Tad pie mums pieskrēja citi cietumnieki un sāka viņam draudēt," dienu, kad Džons draudējis viņu nogalināt, atcerējās Bekers.

Kā stāstīja pats tenisists, Džonu nekavējoties ielenkuši aptuveni aptuveni 10 cietumnieki, piedraudot Džonam, ka viņš tiks pamatīgi piekauts, ja neliks Bekeram mieru.

"Viņš bija bīstams. Viņš nespēja saprast, kāpēc man ir tik labas attiecības ar melnādainajiem cietumniekiem," atcerējās Bekers.

Pats tenisists neatklāja, vai cietumnieki Džonu tik tiešām iekaustīja, bet pēc neilga laika viņš esot pienācis pie Bekera un lūdzis piedošanu.

"Cietuma pasaule ir atšķirīga, bet es viņu apskāvu un teicu, ka cienu viņu," konfrontāciju ar Džonu atcerējās Bekers, piebilstot, ka cits cietumnieks viņu arī mēģinājis iebaidīt, bet arī tajā gadījumā apkārtējie tenisistu pasargājuši no fiziskas vardarbības.

Deviņdesmito gadu sākumā Bekers bija pasaules ranga līderis. Viņš 15 gadus ilgajā karjerā uzvarēja sešos "Grand Slam" turnīros - trīsreiz Vimbldonā, divreiz "Australian Open" un vienreiz "US Open".

Bet cietumā "Grand Slam" tituli nevienu neinteresē. Par to spilgti pārliecinājās pats Bekers.

"Cietumā tu neesi nekas. Tu esi tikai skaitlis. Mans kods bija A2923EV. Un viņiem visiem ir pie kājas, kas tu biji iepriekš. Šķiet, ka no jauna sevī esmu atklājis to personu, kas reiz biju. Guvu ļoti smagu, dārgu un sāpīgu mācību," uz pieredzēto atskatījās Bekers.

2017. gadā Bekers tika pasludināts par bankrotējušu. Viņam bija trīs miljonus mārciņu (aptuveni 3,48 miljoni eiro) liels parāds par nekustamo īpašumu Maļorkā, Spānijā.

Ārzemju mediji lēš, ka Bekers kreditoriem kopumā bijis parādā pat 50 miljonus mārciņu (58 miljonus eiro).

Bekers pēc tenisista karjeras strādājis dažādos medijos, eksperta statusā komentējot un analizējot lielos turnīrus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu