Švjonteka atzīta par 2022. gada Eiropas labāko sportisti ziņu aģentūru aptaujā

CopyDraugiem X Whatsapp
Iga Švjonteka
Iga Švjonteka Foto: AFP/SCANPIX

Polijas tenisiste Iga Švjonteka atzīta par 2022. gada par Eiropas labāko sportisti Vecā kontinenta ziņu aģentūru sporta nodaļu aptaujā.

Balsošanā, kuru tradicionāli rīko Polijas Preses aģentūra (PAP), šogad piedalījās 20 Eiropas ziņu aģentūras no 18 valstīm, tajā skaitā arī nacionālā informācijas aģentūra LETA.

Aptaujā Švjonteka saņēma 118 punktus, par 12 vairāk nekā otro vietu ieguvušais Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantis.

Švjonteka šajā sezonā uzvarēja astoņos WTA turnīros, tajā skaitā "Grand Slam" sacensībās Francijā un ASV. Aprīlī viņa kļuva par pirmo polieti WTA ranga līderpozīcijā, kurā atrodas joprojām.

Tikmēr kārtslēcējs Duplantis šogad uzvarēja 18 no 19 sacensībām, tajā skaitā pasaules čempionātos stadionā un telpās, Eiropas čempionātā un "Dimanta līgas" finālā. Zviedrs uzlaboja arī savu pasaules rekordu, kas stadionā tagad ir 6,21 metrs.

Trešo vietu ar 82 punktiem ieņēma Nīderlandes autosportists Makss Verstapens, kurš otro sezonu pēc kārtas uzvarēja Pirmās formulas (F-1) meistarsacīkstēs. Viņam sekoja divi spāņu tenisisti Karloss Alkarass (76 punkti) un Rafaels Nadals (66), bet pirmo sešinieku noslēdza Francijas futbolists Kilians Mbapē (55), kurš ar astoņiem precīziem sitieniem bija 2022. gada Pasaules kausa finālturnīra labākais vārtu guvējs. Aptauja noslēdzās 15. decembrī jeb pirms Pasaules kausa fināla, kurā Mbapē guva trīs vārtus.

Vēl pirmajā desmitniekā bija Norvēģijas biatlonists Jūhanness Tīngness Bē (50), viņa tautiete, distanču slēpotāja Terēze Juheuga (42), Rumānijas peldētājs Davids Popovici (37) un šī gada "Tour de France" uzvarējušais Dānijas riteņbraucējs Jonass Vingegords (33).

Vēsturē 65. aptaujā par Eiropas labāko sportistu piedalījās ziņu aģentūras no Rumānijas, Nīderlandes, Austrijas, Grieķijas, Beļģijas, Bulgārijas, Čehijas, Vācijas, Spānijas, Horvātijas, Latvijas, Portugāles, Ungārijas, Slovākijas, Slovēnijas, Serbijas, Ukrainas un Polijas.

Visvairāk - piecas reizes- šajā aptaujā triumfējis leģendārais šveiciešu tenisists Rodžers Federers. Pērn par Eiropas labāko sportistu tika atzīts Džokovičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu