Argentīnas futbola izlasi turpinās vadīt komandu līdz Pasaules kausa titulam aizvedušais Skaloni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Skaloni.
Lionels Skaloni. Foto: SIPA/Scanpix

Lionelam Skaloni nav nodoma atstāt Argentīnas futbola izlases galvenā trenera amatu, pirmdien paziņoja Argentīnas Futbola asociācijas (AFA) prezidents Klaudio Tapia.

Skaloni vadībā Argentīnas futbolisti pagājušajā gadā triumfēja "Copa America" turnīrā (Dienvidamerikas čempionātā), bet pagājušās nedēļas nogalē izcīnīja arī Pasaules kausu.

Skaloni kļuvis par trešo treneri vēsturē, kuram izdevies pēc kārtas triumfēt šajos divos turnīros - iepriekš to bija paveikuši brazīliešu speciālisti Mariu Zagallu un Karlušs Albertu Perreira.

Šī gada nogalē 44 gadus vecajam Skaloni beigsies līgums ar AFA, tomēr organizācijas prezidents nedomā, ka treneris pametīs darbu izlasē un pievērsīsies klubu karjerai.

"Man nav šaubu, ka viņš [Skaloni] paliks Argentīnas izlases galvenā trenera amatā," pirmdien teica Tapia.

"Mums ir noruna un mēs abi turam savu doto vārdu," par iepriekš panākto vienošanos ar Skaloni sacīja AFA prezidents. "Pašlaik viņš ir ceļojumā, bet tiklīdz atgriezīsies, mēs to oficiāli noformēsim."

Septembrī AFA ziņoja, ka panākusi vienošanos ar Skaloni par izlases trenēšanu līdz 2026. gadam.

Skaloni pie Argentīnas izlases stūres stājās 2018. gadā nomainot Horhi Sampaoli.

Kādreizējais aizsargs Skaloni bija sastāvā Argentīnas izlasē, kas 1997. gadā uzvarēja U-23 Pasaules kausā, līdzās tādiem futbolistiem kā Huans Romans Rikelme un Estevans Kambjaso. Tāpat Skaloni bija Lakorunjas "Deportivo" sastāvā, kad klubs 2000. gadā kļuva par Spānijas čempioni un divus gadus vēlāk triumfēja Karaļa kausa izcīņā. Ar Skaloni pie stūres Argentīna 2019. gadā ieņēma trešo vietu "Copa America" turnīrā un divus gadus vēlāk pirmo reizi kopš 1993. gada triumfēja šajās sacensībās.

Jau vēstīts, ka Skaloni vadībā Pasaules kausa izcīņās finālā Argentīna ar 4:2 uzvarētāju noskaidrošanas sitienu sērijā pārspēja Francijas futbolistus. Pamatlaiks noslēdzās ar 2:2, bet papildlaiks ar 3:3.

Komandas lielākā zvaigzne Lionels Mesi finālā guva divus vārtus un realizēja arī pēcspēles sitienu. Iepriekš Argentīnas izlase Pasaules kausā bija triumfējusi 1978. gadā un 1986. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu