Video ⟩ Dončičs paveic ko nebijušu NBA vēsturē. Bertāna "Mavericks" brīnumaini atspēlējas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola zvaigzne Luka Dončičs
Basketbola zvaigzne Luka Dončičs Foto: AP/Scanpix

Luka Dončičs otrdien savas karjeras rezultatīvākajā spēlē izcēlās ar iespaidīgu "triple-double", kaldinot Dalasas "Mavericks" uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē.

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 126:121 mača papildlaikā pārspēja Ņujorkas "Knicks", izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas, savukārt pretiniekiem šis ir ceturtais zaudējums pēc kārtas.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 14 minūtes, kuru laikā viņš realizēja vienu no trim izpildītajiem tālmetieniem, kā arī divus no trim soda metieniem. Vēl viņa kontā divas atlēkušās bumbas.

Dončičs uzvarētāju labā guva 60 punktus (2p. 19/25, 3p. 2/6, soda metieni 16/22), izcīnīja 21 atlēkušo bumbu, veica 10 rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas un bloķēja vienu metienu.

Slovēnijas basketbolists kļuvis par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš "triple-double" sasniedzis ar vismaz 60 gūtiem punktiem, vismaz 20 izcīnītām atlēkušajām bumbām un vismaz 10 rezultatīvām piespēlēm.

Dončičam līdz šim NBA spēlētāja karjeras rezultativitātes rekords bija 51 punkts. Un lielākais līdz šim vienā spēlē izcīnīto atlēkušo bumbu skaits slovēnim bija 20.

Iepriekš NBA vēsturē "triple-double" ar 60 gūtajiem punktiem bija sasniedzis vienīgi Džeimss Hārdens (2018. gadā), taču viņš izcīnīja tikai 10 atlēkušās bumbas.

Dončičs labojis "Mavericks" kluba rekordu, kas kopš 2004. gada piederēja leģendārajam vācietim Dirkam Novickim, kurš savas NBA spēlētāja karjeras rezultatīvākajā spēlē guva 53 punktus.

Vēl uzvarētāju labā 25 punktus guva Spensers Dinvidijs, 19 pievienoja Kristians Vuds.

"Knicks" sastāvā 33 punktus guva Kventins Graimss, ar 29 punktiem un 18 izcīnītām atlēkušajām bumbām izcēlās Džūliuss Rendls, 20 punktus un 16 bumbas pie groziem savāca Mičels Robinsons, bet Imanuels Kviklijs pievienoja 13 punktus un 15 rezultatīvas piespēles.

Traumas dēļ nespēlēja Džeilens Bransons, kurš starpsezonā pārcēlās no Dalasas uz Ņujorku.

33 sekundes pirms mača pamatlaika beigām "Mavericks" atradās iedzinējos ar -9 (103:112).

Vuds trāpīja tālmetienu, un Dončičs realizēja divpunktu metienu ar sodu, samazinot starpību līdz trīs punktiem 15 sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām.

Dinvidijs realizēja trīspunktu metienu un deviņas sekundes pirms beigu sirēnas panāca rezultātu 112:113. 

Mailss Makbraids vēlreiz stājās uz soda metiena līnijas un šoreiz bija precīzs abos mēģinājumos, iegūstot "Knicks" komandai +3.

Dončičs pēc brīža realizēja pirmo soda metienu un otro tīšuprāt meta garām, lai izcīnītu atlēkušo bumbu. Tas viņam arī izdevās, turklāt slovēnis uzreiz raidīja bumbu grozā un panāca neizšķirtu 115:115.

Mača papildlaikā "Mavreicks" deviņus no 11 punktiem guva ar soda metieniem.

"Mavericks" ar 19 uzvarām un 16 zaudējumiem ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, tikmēr "Knicks" ar bilanci 18-17 ierindojas sestajā pozīcijā Austrumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu