Video ⟩ Ābols: Varbūt daļa vainas jāuzņemas man pašam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja treneris Artis Ābols
Hokeja treneris Artis Ābols Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlases galvenais treneris Artis Ābols pēc otrdien piedzīvotā zaudējuma pasaules junioru čempionāta spēlē pret Šveici atzina, ka vienība maču aizvadījusi smagnēji un spēlējusi par lēnu.

Jau vēstīts, ka ar Latvijas izlase piekāpās ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā.

"Mēs ne tikai ļoti smagi sākām šo spēli, bet arī, lēmumos, rīcībā, kustībā bijām lēni. Varbūt kaut kur bailīgi,'' pēc spēles sacīja komandas galvenais treneris. "Varbūt tā ir mana vaina, jo pirms spēles teicu, ka nedrīkstam iekrist tur un nedrīkstam iekrist tur, mums jābūt pacietīgiem. Varbūt tas kaut kur nobremzēja komandu un daļa vainas jāuzņemas man pašam, bet tajā pašā laikā, kad spēle nevedās un nav tās kustības ne lēmumos, ne izpildījumā, it kā būtu aizmirsuši, kas mums jādara, ir svarīgi turēties pie spēles un neatlaist pretinieku."

"Protams, ka mēs bijām tuvu, lai uzvarētu," rūgtumu par neveiksmi neslēpa Ābols. "Sāpīgs zaudējums, taču pie tā, kā mēs spēlējām, mēs to punktu izcīnījām."

Treneris arī atzina, ka traumu guvušais Silvers Uvis Lazarenoks vienībai čempionātā palīdzēt nevarēs. "Pazaudējām Lazarenoku, un izskatās, ka tas ir uz ļoti ilgu laiku," par spēles sākumā traumu guvušo aizsargu sacīja Ābols. "Tāds ir hokejs."

Citā B apakšgrupas mačā otrdien Somijas hokejisti ar rezultātu 5:2 (1:1, 3:0, 1:1) uzvarēja vienaudžus no Slovākijas.

B apakšgrupas kopvērtējumā līderi ar četriem punktiem divos mačos ir šveicieši, tik pat punktu ir somiem, bet trešie pagaidām ar trīs punktiem vienā mačā ir ASV jaunie hokejisti. Latvijas U-20 izlase ar vienu punktu divas spēlēs ieņem ceturto vietu, bet slovāki aizvadījuši vienu spēli un bez punktiem ir piektie.

Latvijas hokejisti turpinājumā 29.decembrī tiksies ar Somijas vienaudžiem, bet apakšgrupas turnīru Latvija noslēgs 30.decembrī, spēkojoties ar Slovākijas izlasi.

Četras labākās no piecām grupas komandām iekļūs ceturtdaļfinālā, bet piektās vietas ieņēmušās vienības cīnīsies par palikšanu spēcīgāko divīzijā, no kuras izkritīs vājākā komanda.

A grupā cīnās Kanāda, Zviedrija, Čehija, Vācija un Austrija.

Iepriekšējā pasaules junioru čempionātā, kas augustā notika Kanādas pilsētā Edmontonā, Latvijas komanda pirmo reizi vēsturē iekļuva ceturtdaļfinālā, kopvērtējumā ierindojoties septītajā vietā. Neviena komanda no elites divīzijas neizkrita.

2024.gada pasaules čempionāts gadu mijā notiks Zviedrijas pilsētā Gēteborgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu