Morijasu paliks Japānas futbola izlases galvenā trenera amatā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Japānas futbola izlases galvenais treneris Hadžime Morijasu
Japānas futbola izlases galvenais treneris Hadžime Morijasu Foto: AFP/SCANPIX

Japānas futbola izlases galvenais treneris Hadžime Morijasu paliks savā amatā, trešdien paziņoja Japānas Futbola federācija (JFA).

Kā ziņo JFA, līgums ar 54 gadus veco speciālistu pagarināts līdz nākamajam Pasaules kausam 2026.gadā.

Šī gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Morijasu vadībā Japānas futbolisti iekļuva astotdaļfinālā, kurā pēc pamatlaika un papildlaika cīnījās neizšķirti ar horvātiem (1:1), bet piedzīvoja zaudējumu uzvarētāju noskaidrošanas 11 metru sitienu sērijā.

"Šis ir vislabākais darbs," pēc līguma pagarināšanas sacīja Morijasu, kura vadībā japāņi Katarā notikušajā 2022.gada Pasaules kausā apakšgrupā pieveica Spānijas un Vācijas izlases. "Tas ir darbs, kas ļauj man sacensties uz globālās skatuves un izjust lepnumu, ka esmu japānis."

Pēc neveiksmes Pasaules kausa astotdaļfinālā Morijasu norādīja, ka Japānas izlase dodas pareizajā virzienā.

"Diemžēl mums neizdevās pārvarēt astotdaļfināla barjeru un jūs varētu teikt, ka mēs neesam neko sasnieguši," trešdien preses konferencē sacīja Morijasu. "Tomēr spēlētāji mums parādīja to, ko līdz šim nebijām redzējuši - uzvarējām bijušos čempionus Vāciju un Spāniju."

Morijasu 2018.gadā pārņēma izlases vadību, aizstājot iepriekšējo galveno treneri Akiru Nišino, kurš palīdzēja Japānas izlasei iepriekšējā Pasaules kausā iekļūt starp labākajām 16 komandām. Morijasu aizvadīja japāņus līdz Āzijas kausa finālam vien sešus mēnešus pēc tam, kad viņš kļuva par izlases stūrmani. Savukārt Tokijas olimpiskajās spēlēs viņa vadītā komanda ierindojās ceturtajā pozīcijā, cīņā par bronzas godalgām zaudējot Meksikai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu