Švjonteka: No sākuma nebiju pārliecināta, vai esmu to pelnījusi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Polijas tenisiste Iga Švjonteka
Polijas tenisiste Iga Švjonteka Foto: EPA/Scanpix

Pasaules pirmā rakete sieviešu tenisā poliete Iga Švjonteka 2023.gadā koncentrēsies uz to, lai saglabātu pirmo vietu pasaules rangā, trešdien pirms starta jaukto komandu turnīra "United Cup" teica tenisiste.

Švjonteka 2022.gada sezonā izcīnīja astoņus titulus, triumfējot arī divos "Grand Slam" turnīros Francijā un ASV. 21 gadu vecā Polijas tenisiste nokļuva ranga pirmajā vietā pēc tam, kad negaidīti par karjeras beigām paziņoja austrāliete Ešlija Bārtija, kura tobrīd ieņēma līderpozīciju pasaules rangā. Kopš tā brīža poliete ir spējusi noturēties pirmajā pozīcijā visas sezonas garumā.

"Mēģināšu atstāt aiz muguras visu, ko man izdevās sasniegt pagājušajā sezonā un koncentrēšos uz to, kas sagaida mani nākotnē, jo esmu ieguvusi daudz pieredzes no turnīriem, kurus aizvadīju šogad," teica tenisiste. "Vēlos sasniegt jaunus mērķus, nevis fokusēties uz to, ko esmu izdarījusi jau iepriekš."

Tāpat Švjonteka atklāja, ka brīdī, kad kļuva par ranga līderi viņas sajūtas bijušas dalītas.

"No sākuma nebiju pārliecināta, vai esmu pelnījusi tur atrasties," savas emocijas pēc kļūšanas par ranga līderi atklāja poliete. "Ešlija bija paraugs visiem ne tikai laukumā, bet arī ārpus tā, tāpēc viņa bija uzstādījusi latiņu visai augstu."

"Man vajadzēja pierādīt ne tikai sev, bet arī apkārtējiem, ka esmu pareizajā vietā. Šobrīd esmu par to ļoti lepna. Iepriekš neticēju, ka man tas izdosies," piebilda Švjonteka.

Polijas tenisiste 2023.gada sezonu sāks jaukto komandu turnīrā "United Cup", kas aizstās ierasto vīriešu turnīru ATP kausu, kas katru gadu norisinājās pirms sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra jeb Austrālijas atklātā čempionāta.

11 dienas garajā turnīrā, kas sāksies 29.decembrī, sacentīsies 18 komandas, kuru sastāvā esošie tenisisti cīnīsies par 500 ATP ranga punktiem un 500 WTA ranga punktiem.

"United Cup" notiks trijās Austrālijas pilsētās, aizvadot mačus Sidnejā, Brisbenā un Pērtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu