Ābola un Mareņa pārstāvētā "Orebro" Špenglera kausu turpinās ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Rodrigo Ābols (pa kreisi)
Latvijas hokejists Rodrigo Ābols (pa kreisi) Foto: Orebro Hockey/Twitter

Latvijas hokejistu Rodrigo Ābola un Riharda Mareņa pārstāvētā Zviedrijas komanda "Orebro" prestižo Špenglera kausu turpinās ceturtdaļfinālā, trešdien noskaidrojās pēc noslēdzošās grupas spēles.

Riharda Torriāni vārdā nodēvētās grupas pēdējā mačā Šveices komanda "Ambri-Piotta" ar rezultātu 7:3 (2:0, 2:2, 4:1) pārspēja Helsinku IFK un nodrošināja vietu pusfinālā.

"Orebro", kas pirmajā mačā ar 2:5 piekāpās "Ambri-Piotta", bet otrajā spēlē ar 5:2 guva panākumu pār Helsinku vienību, ar trīs punktiem grupā ieņēma otro vietu, kamēr Helsinku IFK ierindojās trešajā pozīcijā.

Hansa Katīni vārdā nodēvētajā grupā pēdējā mačā Prāgas "Sparta" ar rezultātu 9:2 (2:1, 4:0, 3:1) sagrāva Šveices komandu "Davos" un iekļuva uzreiz pusfinālā, kamēr Davosas vienība ceturtdaļfinālā spēlēs pret Helsinku IFK.

Otrā grupā trešo vietu ieņēma Kanādas vienība, kas zaudēja gan "Sparta", gan "Davos", pie punktiem netika un ceturtdien ceturtdaļfinālā stāsies pretī Erebrū komandai.

Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūs pusfinālos, bet otro un trešo vietu ieguvējas cīnīsies "play-off" pirmajā kārtā.

Pērngad Covid-19 dēļ turnīrs tika atcelts dienu pirms tā sākuma. 2020.gadā Covid-19 pandēmijas dēļ turnīrs nenotika pirmoreiz kopš 1956.gada, bet 2019.gada turnīrā uzvarēja Kanādas izlase.

Špenglera kauss ir vecākais Eiropas klubu turnīrs, kas norisinājies 93 reizes. Kanādas izlase prestižajā turnīrā uzvarējusi 16 reizes, par reizi mazāk tas izdevies "Davos", bet aiz tām seko septiņas reizes uzvarējusī Čehijas vienība Prāgas LTC, kas beidza pastāvēt jau 1949.gadā.

2013.gadā par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Ženēvas "Servette" vienību no Šveices.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu