Video ⟩ Bļugers ar darbu aizsardzībā nopelna rezultatīvu piespēli NHL mačā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Reuters/ScanPix

Teodors Bļugers naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika izcēlās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, taču latviešu uzbrucēja pārstāvētajai komandai nācās samierināties ar zaudējumu.

Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar rezultātu 4:5 (4:0, 0:2, 0:2, 0:1) piekāpās Detroitas "Red Wings". Mājinieki mača gaitā nenosargāja četru vārtu pārsvaru, ko izdevās iekrāt jau pirmajā periodā.

Bļugers spēles trešajā minūtē pie laukuma apmales atņēma pretiniekam ripu, piespēlēja to Kasperi Kapanenam, kurš tālāk to atdeva Drū O'Konoram. Sekoja precīzs metiens, kas amerikāņu hokejistam ir pirmais trāpījums šosezon.

Latvijas hokejists nospēlēja 13:06 minūtes (3:10 skaitliskajā mazākumā), izpildīja vienu metienu pa vārtiem, veica vienu spēka paņēmienu, bloķēja divus metienus, uzvarēja 6 no 9 iemetieniem un maču pabeidza ar lietderības koeficientu +1.

"Penguins" labā divus vārtus guva Džeisons Zakers, ar precīzu metienu un rezultatīvu piespēli izcēlās Džefs Kārters, bet ilggadējās Pitsburga kluba zvaigznes Jevgeņijs Malkins un Sidnijs Krosbijs šoreiz palika bez punktiem.

"Red Wings" sastāvā vārtus guva Deivids Perons, Jonatans Bergrens, Džo Veleno, Dilans Larkins un Džeiks Valmens, kurš ar precīzu metienu izcēlās mača papildlaika trešajā minūtē.

"Penguins" vārtsargs Keisijs Desmits atvairīja 41 no 46 pretinieku metieniem (89,1%).

"Red Wings" veica vārtsargu maiņu pirmā perioda beigās. Ville Huso nepilnās 20 minūtēs atvairīja 8 no 12 metieniem (66,7%), bet mača turpinājumā Magnuss Helbergs netika pārspēts - 19 no 19 (100%).

Pitsburga ar 44 punktiem 35 mačos ieņem trešo vietu Metropolitēna divīzijā un piekto pozīciju kopumā Austrumu konferencē.

Detroita ar 37 punktiem 33 spēlēs ierindojas ceturtajā pozīcijā Atlantijas divīzijā un Austrumos kopumā 10. vietā.

28 gadus vecais Bļugers šosezon 20 mačos guvis vienus vārtus, veicis sešas rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -2.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu