Negaidīti karjeru noslēdz trīskārtējais olimpiskais čempions Maiers

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Austrijas kalnu slēpotājs Matiass Maiers
Austrijas kalnu slēpotājs Matiass Maiers Foto: EPA/Scanpix

Par profesionālā sportista karjeras beigām ceturtdien negaidīti paziņoja trīskārtējais olimpiskais čempions kalnu slēpošanā austrietis Matiass Maiers.

32 gadus vecais Maiers ieradies Pasaules kausa izcīņas posma norises vietā Itālijas kūrortā Bormio, kur negaidīti paziņoja, ka noslēdz karjeru.

"Esmu par to domājis dažas pēdējās dienas, un jāsaka, ka man ir laiks beigt karjeru," austriešu raidorganizācijai ORF ceturtdien teica Maiers. "Šī bija pēdējā reize, kad [Pasaules kausā] pārbaudīju trasi. Man pietiek."

"Gribētu pateikties saviem sponsoriem un Austrijas Slēpošanas federācijai," piebilda Maiers. "Redzēsim, kas notiks tālāk."

Maiers šogad Pekinā kļuva par pirmo kalnu slēpotāju, kurš izcīnījis zelta medaļu trīs olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Austrietis ir 2014.gada olimpisko spēļu uzvarētājs nobraucienā, kā arī 2018. un 2022.gada olimpisko spēļu uzvarētājs supergigantā.

Karjeras laikā Maiers izcīnījis uzvaras 11 Pasaules kausa posmos un 45 reizes kāpis uz goda pjedestāla.

Šosezon Maiers Pasaules kausā uz goda pjedestāla kāpis divas reizes - izcīnot bronzu supergigantā Leikluisas posmā 27.novembrī un trešo vietu nobraucienā pirms divām nedēļām Valgardenā.

Pasaules čempionātos titulētais austrietis karjeras laikā tā arī neizcīnīja nevienu medaļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu