Foto Miris leģendārais futbolists Pelē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Pelē
Pelē Foto: DPA/ scanpix

Pēc ilgstošas cīņas ar ļaundabīgu audzēju mūžībā devies leģendārais brazīliešu futbolists Pelē, vēsta BBC.

Leģendārais futbolists aizsaulē devās 82 gadu vecumā pēc vairāk nekā gadu ilgas cīņas ar ļaundabīgu audzēju resnajā zarnā.

2021. gadā viņš pārcieta ļaundabīgā audzēja operāciju, pēcāk uzsākot ķīmijterapiju. Tomēr novembra izskaņā publiskajā telpā parādījās ziņas, ka par futbola karali dēvētā brazīliešu futbolista veselība strauji pasliktinās.

Slavenais futbolists jau iepriekš saskārās ar dažādām veselības problēmām.

2019.gadā brazīlietis bija hospitalizēts, lai veiktu nierakmeņu izņemšanu. 2014.gadā leģendārais spēlētājs nonāca intensīvās terapijas slimnīcā urīnceļu infekcijas dēļ un viņam bija jāveic kreisās nieres dialīze. 1970.gadā viņa labā niere tika izņemta savainojuma dēļ, kuru viņš guva vēl kā spēlētājs.

Viņam arī ir bijušas gūžas problēmas, kas ierobežoja viņa mobilitāti un lika izmantot ratiņkrēslu.

Foto: Pasaulē piemin leģendārā Pelē došanos mūžībā

Savu profesionālo karjeru Pelē sāka 1956. gadā. Savas karjeras nākamos 18 gadus viņš pavadīja Brazīlijas futbola giganta "Santos" rindās, bet karjeras norietā (1975.-1977. gads) leģendārais futbolists spēlēja ASV Augstākās futbola līgas (MLS) klubā Ņujorkas "Cosmos".

Pelē trīs reizes savas karjeras laikā kopā ar Brazīlijas valstsvienību triumfēja Pasaules kausa izcīņā. Šo sasniegumu joprojām nevienam futbolistam nav izdevies atkārtot.

Brazīlijas futbola ikona vairākās aptaujās tika atzīts par pagājušā gadsimta labāko futbolistu.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu