Video ⟩ Šmits atkārto divus rekordus Eirolīgas spēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien Monako guva 18 punktus un atkārtoja divus personiskos rekordus līgā Kauņas "Žalgiris" zaudējumā ULEB Eirolīgas mačā.

"Žalgiris" izbraukumā ar 82:84 (26:17, 23:25, 15:18, 18:24) atzina "Monaco" pārākumu.

Šmits laukumā devās starta pieciniekā un spēlēja 28 minūtes un 51 sekundi, kuras laikā realizēja divus no četriem divpunktu metieniem, kā arī atkārtota personiskā rekorda vērtos trīs tālmetienus trijos metienos un piecus soda metienus piecos mēģinājumos. Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, divreiz kļūdījās, nopelnīja trīs personiskās piezīmes, izprovocēja četras piezīmes pretiniekiem, noslēdzot maču ar trešo labāko efektivitātes koeficientu 20.

Šmits bija rezultatīvākais savā komandā, 17 punktus sakrājot Kīnenam Evansam.

Mājiniekiem 22 punktus un deviņas rezultatīvas piespēles sakrāja Elija Okobo, pa 14 punktiem gūstot Alfam Dialo un Jakubam Vatarā.

Citā spēlē Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" ceturtdien mājās ar 92:86 (24:28, 35:15, 14:26, 19:17) pieveica Madrides "Real" un izvirzījās turnīra tabulas pirmajā vietā.

Kurucs bija komandas pieteikumā, taču laukumā nedevās.

Panākumu ar 28 punktiem sekmēja Markuss Hovards, bet 21 punktu sakrāja Roks Giedraitis.

Pretinieku rindās 17 punktus sakrāja Geibriels Deks, 16 - Naidžels Viljamss-Goss, bet 15 punktus un 12 atlēkušās bumbas - Valters Tavaress.

"Baskonia" ar 11 uzvarām un pieciem zaudējumiem turnīra tabulā izvirzījusies pirmajā pozīcijā, "Monaco" ar tādu pašu bilanci ir otrā, bet "Žalgiris" ar bilanci astoņām uzvarām 16 spēlēs ir desmitā.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu