Dončičam 51 punkts, "Mavericks" uzvar "Spurs"

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Lukam Dončičam gūstot 51 punktu, latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda sestdien izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačos.

Dalasieši izbraukumā ar rezultātu 126:125 (32:30, 36:34, 35:29, 23:32) pārspēja Sanantonio "Spurs" komandu.

Tieši "Spurs" rindās Bertāns pavadīja savas pirmās trīs sezonas NBA līdz 2019.gadā tika aizmainīts uz Vašingtonas "Wizards". "Spurs" šosezon svin 50 gadu jubileju un viens no svētku programmas pasākumiem bija Bertāna godināšana pirms 2022.gada pēdējās spēles.

Pret savu bijušo komandu latvietis punktus neguva, desmit minūšu un 15 sekunžu laikā izpildot vienu neprecīzu tālmetienu, pieļaujot vienu kļūdu un divreiz pārkāpjot noteikumus. "Mavericks" ar viņu laukumā ielaida par diviem punktiem vairāk nekā iemeta.

Bertāns spēlēja arī mača nogalē, kad 2,7 sekundes pirms pamatlaika beigām ar noteikumu pārkāpumu liedza Trejam Džounsam izcīnīt atlēkušo bumbu pēc paša neprecīzā soda metiena. Tobrīd rezultāts bija 126:124 "Mavericks" labā un Džounsam bija iespēja izraut neizšķirtu, taču viņš vēlreiz realizēja tikai vienu no diviem "sodiņiem".

Trīs no pēdējām piecām spēlēm Dončičs sasniedzis 50 punktu robežu, tajā skaitā arī otrdienas mačā, kurā viņš izcēlās ar 60 punktiem, 21 atlēkušo bumbu un desmit rezultatīvām piespēlēm. Šoreiz viņam bez 51 punkta bija arī deviņas rezultatīvas piespēles, sešas bumbas zem groziem un četras pārtvertas bumbas.

Rezultatīvi spēlēja arī Kristians Vuds, kurš guva 25 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Pretinieku rindās rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Keldons Džonsons, 19 punkti un 15 atlēkušās bumbas bija Jākobam Pēltlam, 20 punktus guva Džeremijs Sokens, bet 18 - Džounss.

"Mavericks" ar 21 uzvaru 37 spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Spurs" ar 12 uzvarām 36 cīņās ir priekšpēdējā, 15. pozīcijā.

Dalasas komanda nākamo maču aizvadīs pirmdien, kad viesosies pie Hjūstonas "Rockets".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu