Ar tandēma velo apceļota pasaule - pāris piesakās Ginesa rekordam

18 000 jūdzes
TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

​Kāds britu pāris kļuvis par ātrākajiem riteņbraucējiem, kas apceļojuši pasauli ar tandēma velosipēdu, vēsta BBC. Iedvesma izaicinājumam radās Covid-19 pandēmijas laikā.

Laura Maseja-Pjū (Laura Massey-Pugh) un Stīvijs Masejs (Stevie Massey) no Anglijas pilsētas Derbijas ar tandēma velosipēdu 180 dienās nobrauca 18 000 jūdzes (aptuveni 28 968 kilometri).

Viņi šo ceļojumu sāka 5. jūnijā un pabeidza pie Brandenburgas vārtiem Vācijas galvaspilsētā Berlīnē. Pāris pabija 21 valstī piecos kontinentos.

Pāra rezultāts tagad oficiāli ir jāreģistrē Ginesa rekordu grāmatā.

Neraugoties uz slimībām un mehāniskām problēmām, pāris šo uzdevumu izpildīja.

Viņus skāra slimība Indijā, vīzas problēmas Gruzijā un negadījums ar mopēdu, kas viņiem uztriecās virsū Malaizijā. Šie ir tikai pāris šķēršļi, kas bija jāpārvar.

Lai cik daudz nelaimes gadījās pa ceļam, viņi nepadevās un turpināja savu piedzīvojumu, jo viņu mērķis bija distanci nobraukt 180 dienās, lai pārspētu pašreizējo rekordu par 83 dienām.

Šobrīd rekords sieviešu tandēmā ir 263 dienas, bet vīriešu pārim - 281 diena. Savukārt jauktajam pārim nav oficiāla rekorda.

Atsevišķos ceļojuma posmos nācās braukt teju bez atpūtas. Piemēram, tā tas bija Kanādā, lai izvairītos no stipras snigšanas.

"Mēs braucām līdz vieniem naktī, tad četros jau modāmies, lai pussešos agri no rīta atkal kāptu uz velosipēda," pastāstīja Laura.

Pāris allaž centās dienas distanci noslēgt dienas gaismā, taču tas ne vienmēr bija iespējams.

"Bijām galīgi nosaluši, finišējot sniegputenī," piebilda Laura.

Stīvijs ir ļoti pieredzējis garo distanču riteņbraucējs, 11 gadu vecumā viņš pabeidza savu pirmo 100 jūdžu braucienu pa Jorku.

Arī Laura ar velosipēdu brauc kopš bērnības, taču viņas pirmais 100 jūdžu brauciens bija 20 gadu vecumā, kuru arī uzskatīja par piedzīvojumiem bagātu, līdz viņa 2015. gadā satika Stīviju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu