Dončičs un Embīds atzīti par NBA decembra labākajiem spēlētājiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Dalasas "Mavericks" aizsargs Luka Dončičs un Filadelfijas "76ers" centra spēlētājs Džoels Embīds atzīti par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) decembra mēneša labākajiem spēlētājiem attiecīgi Rietumu un Austrumu konferencē, informē turnīra rīkotāji.

Dončičs 2022.gada pēdējā mēnesī vidēji mačā guva 35,1 punktu, atdeva 9,3 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 8,5 atlēkušās bumbas. Trīs no 15 spēlēm viņš guva vismaz 50 punktus un 12 mačos - vismaz 30 punktus.

Savukārt Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" uzvarēja 11 no kopumā 17 spēlēm.

Tikmēr Embīds caurmērā vienā spēlē guva 35,4 punktus, izcīnīja 9,9 bumbas zem groziem un atdeva 4,2 rezultatīvas piespēles. Vismaz 30 punktus Embīds guva desmit no 13 spēlēm.

"76ers" decembrī uzvarēja 19 no 13 mačiem.

Dončičs par mēneša labāko spēlētāju atzīts trešo reizi karjerā, no "Mavericks" spēlētājiem vairāk šādu atzinību - sešas - ir karjeru beigušajam Dirkam Novickim. Tikmēr Embīds ar piekto šādu atzinību kļuvis par "76ers" rekordistu, pārspējot leģendāro Elenu Aiversonu.

Rietumu konferencē starp pretendentiem uz balvu bija arī Šejs Gildžess-Aleksandrs (Oklahomasitijas "Thunders"), Lebrons Džeimss (Losandželosas "Lakers"), Nikola Jokičs (Denveras "Nuggets"), Lauri Markanens (Jūtas "Jazz"), Dža Morants (Memfisas "Grizzlies"), Domants Sabonis (Sakramento "Kings") un Zaions Viljamsons (Ņūorleānas "Pelicans"). Austrumos starp labākajiem bija arī Bems Adebajo, Džimijs Batlers un Tailers Hiro (visi - Maiami "Heat"), Jannis Adetokunbo (Milvoki "Bucks"), Džeilens Brauns un Džeisons Teitams (abi - Bostonas "Celtics"), Kevins Durents un Kairijs Ērvings (abi - Bruklinas "Nets"), Tairīss Halibērtons un Badijs Hīlds (abi - Indiānas "Pacers"), Donovans Mičels (Klīvlendas "Cavaliers"), Paskāls Sjakams (Toronto "Raptors") un Francs Vāgners (Orlando "Magic").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu