Neilanda pārstāvētā komanda saņem īpašo ielūgumu dalībai "Tour de France"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands (priekšplānā)
Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands (priekšplānā) Foto: AFP/Scanpix

Latvijas riteņbraucēja Krista Neilanda pārstāvētā komanda "Israel - Premier Tech" trešdien saņēma īpašo ielūgumu jeb "wild card" dalībai šī gada prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France".

Īpašais ielūgums tika piešķirta ne tikai Latvijas sportista pārstāvētajai vienībai, bet arī "Uno-X" komandai.

"Dažreiz ir jāveic grūta izvēle, taču šoreiz tā nebija," teica tūres direktors Kristians Pridoms. ""Israel - Premier Tech" pagājušajā gadā uzvarēja divos tūres posmos, bet "Uno-X" komandā, kas veidota tikai no norvēģu un dāņu riteņbraucējiem, ir vairāki zināmi uzvārdi, kas var sasniegt augstus rezultātus."

Neilanda pārstāvētā komanda pagājušajā UCI Pasaules tūres sezonā nesakrāja pietiekoši daudz ranga punktu, tāpēc komanda nevarēja uzreiz kvalificēties "Tour de France", kā arī pastāvēja bažas par komandas tālāku pastāvēšanu, jo tā tika izslēgta no Pasaules tūres sacensībām.

Tomēr šobrīd UCI ir devusi atļauju "Israel - Premier Tech" 2023.gada sezonā startēt Pasaules tūres vienas dienas sacensībās un krāt UCI ranga punktus, kā arī ļāva saņemt īpašos ielūgumus startam lielajās tūrēs.

Vēl 18 vietas sacensībās nopelnījušas 18 labākās komandas Pasaules tūres ieskaitē, bet divas vietas prestižajā daudzdienu velobraucienā tikušas divām labākajām komandām, kas startē pēc ranga otrajās spēcīgākajās riteņbraukšanas sacensībās.

Pērn Neilands, startējot "Tour de France" otro reizi, kopvērtējumā sacensības noslēdza 79.vietā, kamēr Toms Skujiņš ("Trek-Segafredo") ierindojās 62.pozīcijā, uzvaru izcīnot Dānijas riteņbraucējam Jonasam Vingegordam.

Šogad velobrauciens vairāk nekā 3404 kilometru garumā no Bilbao pilsētas Spānijā līdz Parīzei ilgs no 1. līdz 23.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu