Strēlniekam augsta rezultativitāte Čempionu līgas "play-in" cīņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: FIBA.com

Jānis Strēlnieks trešdien guva 16 punktus un sekmēja Atēnu AEK komandas uzvaru Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas "play-in" pirmajā spēlē.

AEK mājās ar rezultātu 73:70 (16:20, 19:17, 17:12, 21:21) uzveica Turcijas klubu Bursas "Tofas" un sērijā līdz divām uzvarām panāca 1-0.

Strēlnieks 27 minūšu un 53 sekunžu laikā realizēja četrus no sešiem tālmetieniem un visus četrus "sodiņus", bet netrāpīja grozā savu vienīgo metienu divu punktu vērtībā. Latviešu basketbolists arī atdeva piecas rezultatīvas piespēles, vienreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra divas bumbas, tika pie dalīta labākā +/- rādītāja komandā (+8) un 18 efektivitātes koeficienta punktiem.

Strēlnieks un arī 16 punktus guvušais Akils Mičels bija rezultatīvākie un produktīvākie AEK rindās. Pretiniekiem 18 punktus guva Robs Grejs.

Pamatturnīrā 32 komandas sacentās astoņās grupās pa četrām vienībām katrā. Apakšgrupu uzvarētājas uzreiz nodrošināja vietu otrajā posmā, kur tām pievienosies vēl astoņas vienības, kas tiks noskaidrotas "play-in" sērijās starp grupu otro un trešo vietu ieņēmušajām komandām.

Plānots, ka "play-in" turnīrā un ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām. Ceturtdaļfinālu pārvarējušās komandas iekļūs "Final Four" turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu