Cilvēks, kurš palīdzēja Ronaldu tikt pie 500 miljoniem eiro

Rikārdu Regufe (no labās) Foto: Reuters/ScanPix
Miks Kuncevičs
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Krištianu Ronaldu pārcelšanās uz Saūda Arābijas Profesionālās līgas klubu "Al Nassr" var nozīmēt, ka 37 gadus vecā portugāļa izcilā karjera Eiropas futbolā ir noslēgusies. Vecajā kontinentā Ronaldu pārstāvēja tādus smagsvarus kā Mančestras "United", Turīnas "Juventus" un Madrides "Real". Solis uz Persijas līča valsti tika sperts nevis tāpēc, ka vienam no visu laiku izcilākajiem futbolistiem nebūtu piedāvājumu Eiropā, bet par galveno motivāciju kalpoja lielais naudas žūksnis – 200 miljoni eiro sezonā. Jauno futbola kontraktu Ronaldu palīdzēja sarunāt nevis ilggadējais aģents Horhe Mendešs, bet gan tuvs draugs un personīgais menedžeris Rikārdu Regufe.

Ronaldu Regufi iepazina 2000. gadu sākumā, kad superzvaigzne aizvadīja treniņus ar Portugāles izlasi. Tobrīd Ronaldu bija tikai 16 gadus vecs, bet Regufe 21. Rikārdu tikko bija sācis strādāt apavu gigantā "Nike", viens no pirmajiem viņa pienākumiem bija noorganizēt un vadīt Portugāles izlases fotosesiju. Tieši viņš vēlāk pārliecināja Ronaldu sākt sadarbību ar "Nike".

Pēdējos gados Krištianu ilggadējais draugs ir kļuvis pamanāmāks, arvien vairāk iesaistoties dažādos biznesa projektos. Pirms šā līguma Regufe galvenokārt palīdzēja Ronaldu komerciālos un sponsoru pasākumos, slēdzot līgumus. Joprojām aģenta galvenās funkcijas tiek uzticētas Mendešam, bet pēdējos gados pie sarunu galdiem sēdies arī Regufe.

Rikārdu bija viens no galvenajiem iemesliem, kas panāca, ka "United" pārtrauc līgumu ar futbola zvaigzni. Anonīms avots sarunā ar prestižo Ziemeļamerikas sporta mediju "The Athletic" izceļ, ka Regufe ļoti labi māk vest darījumus un labi pārzina futbola aizkulises.

Pašreizējais aģents Mendešs ar Ronaldu sadarbību sāka, kad Portugāles izlases zvaigzne vēl spēlēja dzimtenes klubā Lisabonas "Sporting". Viņš palīdzēja Ronaldu nokļūt Eiropas Top pieci līgas klubā "United". Mendešs bija galvenais, kas noorganizēja arī tālākās Ronaldu pārejas uz "Real" un "Juventus". Iespējams, ilgā sadarbība noriet vai jau ir beigusies.

Vasarā medijos daudz tika runāts, ka Ronaldu ir neapmierināts ar situāciju "United" un vēlas doties uz vienību, kas piedalās UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Tikmēr aģents Mendešs esot bijis pikts par uzbrucēja rīcību un izgājieniem ārpus laukuma. Aģents arī apgalvoja, ka neviens klubs, kas piedalās UEFA Čempionu līgā, nav gatavs maksāt vairāk par 90 000 eiro nedēļā. Ņemot vērā visus apstākļus, Mendešs ieteica Ronaldu palikt Anglijas premjerlīgas klubā un pieņemt viņam atvēlēto lomu trenera Ērika ten Hāga sistēmā. Viņš centās pārliecināt Ronaldu, ka laba sezona palīdzēs vasarā tikt pie līguma kādā no Eiropas spēcīgākajiem klubiem.

Ronaldu, kurš 5. februārī svinēs 38. dzimšanas dienu, nebija apmierināts ar esošo situāciju, pats sazinājās ar vienu no Eiropas klubiem un vēlējās tam pievienoties, ziņo "The Athletic". Ronaldu pārstāvji gan nolieguši, ka superzvaigzne centies pats sev atrast jaunu mājvietu.

Intervijā pirms Pasaules kausa (PK) Pīrss Morgans Ronaldu teica: "Tu vēlies turpināt spēlēt visaugstākajā līmenī, vēlies spēlēt UEFA Čempionu līgas futbolu, vēlies labot rekordus. Manas sajūtas liek domāt, ja viss būtu tikai par naudu, tad tu spēlētu Saūda Arābijā un pelnītu pasakainu summu. Bet tā nav tava motivācija, tu gribi spēlēt augstākajā līmenī."

Ronaldu atbildēja: "Tieši tā. Ticu, ka varu gūt vēl daudz vārtu un palīdzēt komandai."

Tomēr vēlāk patiesība izrādījās cita. Ronaldu noslēdza līgumu uz 2,5 gadiem ar "Al Nassr". Noslēgtais darījums būs spēkā līdz 2025. gada jūnijam un garantētā alga sezonā būs 90 miljoni eiro, bet pārējie 110 miljoni eiro tiks nopelnīti reklāmas pasākumos. Ronaldu efekts palīdzējis arī "Al Nassr" "Instagram" kontam. Pirms sporta zvaigznes pievienošanās sekotāju skaits bija 800 000, bet tagad sekotāju skaits pārsniedzis deviņus miljonus.

Dodoties parakstīt iespaidīgo līgumu, Ronaldu draugs Regufe sociālajā medijā "Instagram" publicēja videoklipus ar vēsturisko brīdi. Saturs sastāvēja no kāpšanas lidmašīnā, lai dotos uz Rijādu, un dažādiem video, kā kluba vadība superzvaigzni nogādā viesnīcā.

Laika gaitā Regufe, kuram tagad ir 43 gadi, ir izveidojusies ļoti cieša saikne ar Ronaldu, un pašlaik viņš sniedz palīdzīgu roku ikvienā biznesa solī. 2018. gadā Regufe kļuva par Ronaldu personīgo menedžeri.

Savā "LinkedIn" profilā Rikārdu raksta: "Sāku strādāta ar "Nike" 21 gada vecumā, tas bija sapņu piepildījums. Tobrīd es vēl neapzinājos, kā mana dzīve mainīsies. Divus gadus vēlāk es parakstīju līgumu ar visu laiku izcilāko futbolistu. Tas pozitīvi ietekmēja gan "Nike", gan Ronaldu un, protams, arī mani. Tas patiešām ir aizraujošs ceļojums."

Tagad kopīgais ceļojums ved uz Saūda Arābiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu