Mirusi titulētā kalnu slēpotāja Mitermeiere

CopyDraugiem X Whatsapp
Rozija Mitermeiere
Rozija Mitermeiere Foto: AFP/SCANPIX

Trešdien, 72 gadu gadu vecumā mirusi divkārtējā olimpiskā čempione kalnu slēpošanā Rozija Mitermeiere no Vācijas, paziņojusi viņas ģimene.

Roza Anna Katarina "Rozija" Mitermeiere 1976. gada Insbrukas olimpiskajās spēlēs kļuva par čempioni nobraucienā un slalomā, kā arī izcīnīja sudraba godalgu milzu slalomā.

Kā paziņojusi slavenās sportistes ģimene, viņa "mirusi mierīgā ceļā miegā, pēc smagas slimības".

Mitermeiere 1976. gadā kļuva arī par Pasaules kausa ieguvēju kopvērtējumā un pēc sezonas jau 25 gadu vecumā noslēdza karjeru.

Kalnu slēpotāja 1976. gadā tika atzīta par Rietumvācijas labāko sportisti, bet 2006. gadā kā pirmā ziemas sporta veidu pārstāve tika iekļauta Vācijas sporta slavas zālē.

Mitermeiere bija precējusies ar citu slavenu vācu kalnu slēpotāju Kristianu Neireiteru, kurš triumfēja sešās Pasaules kausa sacensībās un 20 reizes kāpa uz goda pjedestāla. Viņu dēls Fēlikss gāja vecāku pēdās un kļuva par visu laiku uzvarām bagātāko kalnu slēpotāju, izcīnot uzvaras 14 Pasaules kausa posmos, tiekot pie sešām medaļām pasaules čempionātos un izcīnot zeltu arī komandu sacensībās 2005. gadā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu