"Barcelona" prezidents nav atmetis domu par ambiciozo Superlīgas projektu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Spānijas kluba "Barcelona" prezidents Žoans Laporta.
Spānijas kluba "Barcelona" prezidents Žoans Laporta. Foto: AFP/SCANPIX

2025. gadā tiks sākts Eiropas futbola Superlīgas projekts, kā arī sacensībās nepiedalīsies Anglijas premjerlīgas komandas, norāda Spānijas kluba "Barcelona" prezidents Žoans Laporta.

Superlīgas iniciatoru vidū 2021. gadā bija sešas Anglijas premjerlīgas vienības - "Liverpool", Mančestras "United", Londonas "Arsenal", Londonas "Chelsea", Mančestras "City" un Totenhemas "Hotspur" -, kā arī pa trim klubiem no Spānijas - "Barcelona", Madrides "Real", Madrides "Atletico" - un Itālijas - Milānas "Inter", "AC Milan", Turīnas "Juventus".

Tomēr divu diennakšu laikā, pateicoties līdzjutēju un politiķu centieniem, līga netika izveidota.

Visas sešas Anglijas premjerlīgas komanda atsauca vēlmi piedalīties Superlīgā, šim piemēram pēc tam sekojot arī citām komandām.

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA), novembrī tiekoties ar projekta vadītāju Berndu Raihārtu no "A22 Sports Management", nodēvēja Superlīgas atbalstītājus par mantkārīgiem. Šobrīd atbalsts turnīram ir no "Barcelona", "Real" un "Juventus" klubiem.

Laporta ir optimistisks par līgas izveidi un cer, ka Eiropas Savienības Tiesa neļaus UEFA piemērot sankcijas klubiem, kuri piedalītos Superlīgā.

"Pavasarī būs tiesas lēmums. Tas būs ļoti svarīgs, un ceru, ka klubiem labvēlīgs. Superlīga būs atvērts projekts. Nemaz to neuzsāktu, ja tā nebūtu," par iniciatīvas iespējamo realizēšanu teica Laporta.

Viņš arī sagaida, ka Anglijas klubi ar laiku tomēr pievienosies turnīram. "Labprāt redzētu Anglijas klubus, bet domāju, ka sākumā viņi nespēlēs," teica Laporta.

Jaunizveidotās līgas nepieciešamību futbola aprindās vērtē neviennozīmīgi. UEFA jau iepriekš norādīja, ka līgā spēlējošajiem klubiem draud izslēgšana no nacionālajiem čempionātiem, kā arī Eiropas turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu