Latvijas bobslejisti atgriežas Pasaules kausā un tiek pie jauna sponsora (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bobslejisti (pilots Emīls Cipulis)
Latvijas bobslejisti (pilots Emīls Cipulis) Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Jau šajā nedēļas nogalē pēc svētku brīvdienām atsākas Pasaules kausa izcīņa bobslejā un skeletonā. Pirmie trīs posmi tika aizvadīti Ziemeļamerikas trasēs, bet šonedēļ tūre atgriežas Eiropā ar sacensībām Vācijas trasē Vinterbergā. Gan divnieku, gan četrinieku sacensībās Latviju pārstāvēs divas ekipāžas - Emīla Cipuļa un Jēkaba Kalendas komandas. Latvijas bobsleja izlase sākusi jaunu sadarbību ar "Optibet", kura simbolika turpmāk būs redzama uz Latvijas bobsleja kamanām un sportistu inventāra, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

Šīs sezonas pirmajos posmos startēja ne vairāk par 13 ekipāžām katrā disciplīnā, bet jau šonedēļ konkurence krietni vien palielināsies, jo dalībnieku skaits ir ievērojami lielāks. Kopā bobsleja sacensībām pieteikta 21 ekipāža no 13 valstīm.

Vēl bez Latvijas sportistiem, debiju šīs sezonas Pasaules kausa izcīņā piedzīvos Ķīnas komanda ar pilotu Lī Čuņianu, Martins Krancs no Lihtenšteinas, Drazens Siličs no Horvātijas, Mihai Kristians Tentea no Rumānijas, Dominiks Dvoržāks no Čehijas, Timo Roners no Šveices, divas Itālijas komandas ar pilotiem Patriku Baumgartneru un Matia Variolu.

Šonedēļ ASV komanda piedalīsies tikai sieviešu sacensībās, bet kanādiešus vīriešu sacensībās pārstāvēs tikai viena komanda ar pilotu Teiloru Ostinu.

Abi Latvijas piloti Vinterbergas trasē jau ir startējuši. Kalenda pērn šeit piedalījās Eiropas junioru čempionātā, U23 klasē izcīnot sesto vietu divnieku konkurencē. Ar četrinieku Kalenda Vinterbergas trasē startēs pirmo reizi. Cipulis gan pēdējo reizi Vinterbergā bija pirms diviem gadiem.

Startējot Eiropas kausa apritē, abi mūsu piloti sakrājuši ievērojamu punktu summu Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) reitingā, pēc kura nosaka pirmā brauciena starta vietas - divniekos Cipulis ar 274 punktiem ir 24.vietā, bet Kalenda ar 200 punktiem ir 32.vietā.

Četriniekos Cipulis ieņem 15.vietu ar 340 izcīnītiem punktiem, kamēr Kalendas kontā - 278 punkti un 19.vieta 44 komandu konkurencē.

Abās disciplīnās gan kopvērtējuma, gan reitinga līderis ir Frančesko Frīdrihs no Vācijas. Lai arī vācieši joprojām ir favorītu statusā, viņu dominance, salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, ir ievērojami mazinājusies, ieviešot korekcijas tehniskajos noteikumos, kas vairs neļauj Vācijas komandām piedalīties sacensībām ar to pašu inventāru, kuru startēja pērn, jo tas vairs neatbilst jaunajiem noteikumiem.

Savukārt titulētais Frīdrihs otrdienas treniņbraucienus aizvadīja, nestumjot starta ieskrējienu, kas liek domāt par iegūtu savainojumu pilotam, vēl vairāk ietekmējot Vācijas dominances regresu.

Latvijas bobslejistus ar jauno atbalstītāju simboliku televīzijas skatītāji varēs vērot nedēļas nogalē. Sestdien plkst.14:30 notiks sacensības divnieku ekipāžām, bet svētdien plkst.15:30 sacentīsies četrinieki. Tiešraide kanālā TV3 SPORT OPEN, kas pieejams lielākajā daļā Latvijas kabeļoperatoru pamatpakā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu