Divniekam Bots/Plūme uzvara un divi trases rekordi PK posmā kamaniņu sportā Siguldā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Bots un Roberts Plūme
Mārtiņš Bots un Roberts Plūme Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sestdien Siguldā svinēja uzvaru un divreiz laboja trases rekordu Pasaules kausa kamaniņu sportā ceturtajā posmā, piektajā vietā ierindojoties otrai Latvijas ekipāžai Eduards Ševics-Miķelševics/Lukass Krasts.

Bots/Plūme teicami nobrauca arī otro braucienu, tajā vēlreiz sasniedzot trases rekordu - 41,281 sekunde -, un kļuva par uzvarētājiem, trasē pavadot minūti un 22,642 sekundes.

"Bija patīkami apzināties, ka pa Siguldas trasi neviens par mums ātrāk braucis nav," par sasniegtajiem trases rekordiem pēc sacensībām teica Plūme, piebilstot, ka vakarā liela uzmanība tiks veltīta kamanu sagatavošanai svētdienas sacensībām.

Pirms latviešiem startējušie vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts laboja Bota un Plūmes pirmajā braucienā sasniegto trases rekordu, trasi veicot 41,335 sekundēs un ierindojās otrajā vietā, divu braucienu summā Latvijas ekipāžai piekāpjoties 0,156 sekundes.

Trešie finišēja Itālijas sportisti Emanuels Rīders un Simons Kaincvaldners, no uzvarētājiem atpaliekot 0,382 sekundes.

Viņi atkārtoja starta rekordu, kas kopš pagājušā gada Pasaules kausa posma piederēja viņu tautiešiem Ivanam Nagleram un Fabianam Malleieram, starta metrus veicot 1,505 sekundēs.

Ševics-Miķelševics/Krasts veica labu braucienu, trasi veicot par 0,066 sekundēm ātrāk nekā pirmo un nodrošinot piekto vietu.

Viņi no tautiešiem atpalika par 0,630 sekundēm, bet ceturto vietu ieņēmušajiem vāciešiem Toni Egertam un Sašam Benekenam piekāpās 0,129 sekundes.

Pēc finiša TV6 tiešraidē sportisti atzina, ka īsti nesanāca starts arī otrajā braucienā. Starts iznāca ātrāks, taču bija grūtības ar sagulšanos un kamanu iegriešanu pirmajā virāžā.

Jau ziņots, ka pirmajā braucienā Bots ar Plūmi trasi veica 41,361 sekundē, par 0,124 sekundēm labojot nepilnus sešus gadus veco vāciešiem Toni Egertam un Sašam Benekenam piederošo trases rekordu.

Vācieši braucienu aizvadīja pēdējie, bet trases vidū kļūdījās, sasniedzot vien ceturto labāko laiku un līderiem zaudējot 0,219 sekundes.

Viņi ierindojās tieši pirms otras latviešu ekipāžas Ševics-Miķelševics/Krasts, apsteidzot viņus par 89 sekundes tūkstošdaļām.

Otro vietu pēc pirmā brauciena 17 ekipāžu konkurencē ieņēma vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, kuri līderiem zaudēja 0,102 sekundes, bet trešie bija Itālijas pārstāvji Emanuels Rīders un Simons Kaincvaldners (+0,142).

Vēl sestdien noritēs arī sacensības sieviešu ekipāžām, bet svētdien ceturtais Pasaules kausa posms Siguldā noslēgsies ar vīriešu sacensībām, kurās startēs Kristers Aparjods un Gints Bērziņš, kā arī komandu stafeti.

Jau ziņots, ka Elīna Ieva Vītola sestdien Siguldā ieņēma otro vietu, piektajā vietā ierindojās Sigita Bērziņa un septītajā - Kendija Aparjode.

Pasaules kausa ceturtajā posmā startēt pieteikušies 134 sportisti no 19 valstīm - 36 sievietes, 36 vīrieši, deviņas sieviešu divvietīgās ekipāžas, kā arī 22 vīriešu divvietīgās ekipāžas.

Nedēļu vēlāk turpat Siguldā notiks Pasaules kausa sezonas piektais posms, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts.

No 27. līdz 29.janvārim Oberhofā kamaniņu braucēji cīnīsies par godalgām pasaules čempionātā, bet vēlāk paliks turpat Vācijā, kur būs nākamie divi Pasaules kausa posmi Altenbergā no 3. līdz 5.februārim un Vinterbergā no 10. līdz 12.februārim. Nākamajā nedēļas nogalē būs astotais posms Sanktmoricā, Šveicē, bet sezonas noslēgums iecerēts nedēļu vēlāk Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu