Dālinam pieci rezultativitātes punkti "Sabres" uzvarā pār "Wild"

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētās Bufalo "Sabres" komandas aizsargs Rasmuss Dālins sestdien izcēlās ar pieciem rezultativitātes punktiem uzvarētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē.

"Sabres" mājās ar rezultātu 6:5 (1:0, 3:3, 1:2, 1:0) papildlaikā pārspēja Minesotas "Wild".

Dālins šajā mačā guva divus vārtus un asistēja vēl trīs precīzos metienos. Zviedru aizsargs piespēlēja arī uzvaru nesošajos vārtos 18,3 sekundes pirms papildlaika beigām, kad viņa tautietis Viktors Ūlofsons ar spēcīgu metienu no distances panāca 6:5.

Pēdējās trīs uzvarās Bufalo hokejisti atspēlējušies pēc nonākšanas iedzinējos un maču pabeiguši papildlaikā.

"Esam jau to pieredzējuši, tāpēc zinām, kā rīkoties," teica Dālins. "Uz soliņa visi reaģē adekvāti un nav lieku uztraukumu. Turpinām spēlēt kā komanda ar daudziem meistarīgiem un talantīgiem hokejistiem. Ja ir iespējas, gūstam vārtus."

Tāpat kā Dālins, divus vārtus guva arī Ūlofsons, bet vēl pa reizei izcēlās Dilans Kozenss un Teidžs Tompsons, kamēr trīs rezultatīvas piespēles atdeva Keisijs Mitlsteds. Vārtsargs Ūko Peka Lukonens neitralizēja 39 pretinieku metienus.

Viesiem precīzus metienus izpildīja Jūels Ēriksons-Ēks, Markuss Folinjo, Brendons Daheims, Raiens Hārtmens un Kirils Kaprizovs. Marks Andrē Flerī tika galā ar 31 metienu.

Girgensons šajā duelī uz ledus pavadīja 14 minūtes un 32 sekundes, no tām 55 sekundes mazākumā, trīsreiz meta pa vārtiem, zaudēja savā vienīgajā iemetienā un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Šosezon latviešu uzbrucējs 35 mačos guvis četrus vārtus, atdevis sešas rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tikmēr vārtsargam Elvim Merzļikinam paliekot rezervē, Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar 4:3 (0:0, 2:3, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Karolīnas "Hurricanes".

Jonass Korpisalo "Blue Jackets" vārtos tika galā ar 39 ripām, bet mājinieki viņa tautieti Anti Rāntu apdraudēja vien 18 reizes. Kolumbusas vienībai trīs vārtus guva Kirils Marčenko, bet divreiz Korpisalo pārspēja Makss Pačioretī.

"Sabres" ar 42 punktiem 37 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, kur "Blue Jackets" ar 26 punktiem 38 cīņās ir pārliecinoši pēdējā, 16.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu