Lēbs svētdien ātrākais rallijreida "Dakara" astotajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Francūzis Sebastjans Lēbs ("Bahrain Raid Xtreme") svētdien bija ātrākais rallijreida "Dakara" astotajā posmā, kamēr motociklu ieskaitē pie sava pirmā panākuma šī gada sacensībās tika Botsvānas pārstāvis Ross Brančs ("Hero Motosports").

346 kilometrus garo posmu Lēbs veica trīs stundās 34 minūtēs un 24 sekundēs.

Otro vietu ieņēma kopvērtējuma līderis Kataras autosportists Nasers Al-Atija ("Toyota Gazoo"), kurš atpalika no posma uzvarētāja divas minūtes un 11 sekundes, bet trešajā pozīcijā ierindojās spānis Karloss Sainss seniors ("Audi") un zaudēja Lēbam trīs minūtes un 31 sekundi pēc tam kad saņēma piecu minūšu sodu.

Savukārt labāko desmitnieku noslēdza lietuvietis Vaidots Žaļa ("Teletonika"), kurš dienu iepriekš izcīnīja otro vietu septītajā sacensību posmā, taču šoreiz viņš atpalika no labākā rezultāta īpašnieka vairāk nekā 18 minūtes.

Kopvērtējumā līderis joprojām ir Al-Atija un viņa tuvākais sekotājs Henks Lategans no Dienvidāfrikas Republikas atpaliek no katarieša vairāk nekā stundu.

Tikmēr motociklu ieskaitē pie panākuma tika Brančs, kuram pagājušajos divos posmos priekšlaicīgi beidzās degviela, taču šoreiz viņam izdevās izcīnīt pirmo uzvaru šī gada rallijreidā.

Viņš finišu sasniedza pēc trīs stundām 46 minūtēm un 18 sekundēm. Atpaliekot trīs minūtes un 15 sekundes, otrais finišēja austrālietis Daniels Sanderss ("GasGas"), bet labāko trijnieku noslēdza amerikānis Meisons Kleins ("Bas Dakar KTM"), kurš zaudēja Brančam trīs minūtes un 33 sekundes.

Kopvērtējumā pirmo vietu ieņem ASV pārstāvis Skailers Hovss ("Husqvarna"), taču viņa pārsvars par otrās pozīcijas īpašnieku argentīnieti Kevinu Benjavidesu (KTM) ir tikai nedaudz vairāk par minūti.

Šī gada rallijreidā "Dakara" būs jāveic 8549 kilometri 15 sacīkšu dienu laikā, ieskaitot četru dienu braukšanu pa vēl neizpētītām Rub el-Hāli jeb Tukšā kvartāla tuksneša kāpām.

Ceļā Sarkanās jūras krastā 2022.gada pēdējā dienā devās aptuveni 790 motobraucēji, autobraucēji un stūrmaņi. Rallijreids finišēs Saūda Arābijas austrumu pilsētā Dammamā 15.janvārī.

"Dakaras" rallijreids norisinās 45.reizi, un ceturto reizi pēc kārtas tas notiek Saūda Arābijā. Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja katarietis Nasers Al-Atija ("Toyota"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Lielbritānijas motosportists Sems Sanderlends ("GasGas").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu