Gulbis: Latvijas Tenisa savienības kase bija tukša (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: Latvijas Tenisa savienība

Pārņemot Latvijas Tenisa savienības (LTS) vadību, Ernests Gulbis konstatējis, ka organizācijas kase ir faktiski tukša. Latvijas sieviešu tenisa izlasi viņš uz sacensībām bijis gatavs sūtīt par saviem personīgajiem līdzekļiem...

"Viss sākās ar to, ka uzzināju, ka Savicka kungs vairs nedrīkst būt savienības [LTS] prezidents. Mani uzrunāja daži cilvēki un piedāvāja, vai es negribu kandidēt nākamajā kongresā vēlēšanās. Mana pirmā reakcija bija, ka es to negribu darīt, jo nekad nav bijis mērķis ieņemt kādu oficiālu amatu. Tas nebija viegls un arī ne emocionāls lēmums. Tas bija fundamentāls lēmums priekš manis un manas ģimenes. Tobrīd atrados Itālijā, un sapratām: ja man izdosies vinnēt, būs jāpārvācas atpakaļ uz Latviju, ko es vienmēr esmu gribējis darīt. Vienmēr esmu gribējis darboties un strādāt Latvijā. Nedomāju gan, ka tas būs tik ātri," "Sporta studijai" pastāstīja Gulbis, kurš par LTS prezidentu kļuva pagājušā gada septembrī. 

Kopš stāšanās LTV prezidenta amatā viņam darbs bijis ļoti intensīvs. 

"Pieņemot lēmumu kandidēt, ļoti daudz komunicēju ar visiem biedriem, klubiem, treneriem. Daudz ko sapratu par Latvijas tenisa iekšieni, jo es līdz tam vienmēr biju nedaudz ārpus tā. Sapratu, ka ir daudz problēmu. Uzklausot visu viedokļus un domas, es uztaisīju stratēģisko plānu nākamajiem astoņiem gadiem, kuru attiecīgi prezentēja kongresā. Rezultāts bija tāds, ka cilvēki tam noticēja, noticēja manai vīzijai," norādīja Gulbis. 

Līdz tam LTS ilgus gadus vadīja Juris Savickis. Pēc izmaiņām Latvijas Sporta likumā bijušie Valsts drošības komitejas darbinieki vai ziņotāji vairs nevar vadīt Latvijas sporta federācijas. Tas nozīmēja, ka LTS savienības vadītāja krēslu, kuru Savickis ieņem kopš 1998. gada, nācās atstāt.

Iepriekš Savickis kritiski izteicās par Gulbja spējām vadīt LTS. "Spriežot pēc Gulbja intervijām, ir skaidrs, ka viņš slikti kvalificējas prezidenta amatam," pagājušā gada augustā teica Savickis. 

"Mana prioritāte ir darbs savienībā un savienības vadība. Ļoti labi sapratu to uzticības kredītu, kurš man ir dots," neslēpa Gulbis.

Gulbis savas karjeras labākajos gados sasniedza arī Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) ranga labāko desmitnieku.

Viņš februāra sākumā "Arēnā Rīga" atvadīsies no Latvijas izlases kā spēlētājs. Tas notiks Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas "play-off" duelī pret Izraēlu. 

Stājoties amatā, Gulbis secinājis, ka savienības kase ir tukša. "Kase bija tukša. Bija kaut kādas saistības uz nākamo gadu, un, ja visus galus savelk kopā, droši vien sanāktu arī neliels mīnuss. Pirmais periods bija nedaudz saspringts, jo, stājoties amatā, mums bija jāaizsūta mūsu sieviešu izlase uz Federāciju kausu, un ar kasi bija tāds stāvoklis, ka es biju gatavs sūtīt sieviešu izlasi uz turnīru par savu naudu," skaidroja Gulbis. "Tas man liekas pilnīgs absurds. Beigās gan dabūjām naudu no Starptautiskās Tenisa federācijas. Sūtījām jauniešu izlases uz ziemas komandu čempionātiem, un arī tur bija jāsavāc budžets. Arī to mēs izdarījām. Tas process ir aizgājis. Pirmās nedēļas gan bija nesaprotamas."

Gulbis savā programmā LTS prezidenta amatā izvirzīja četras galvenās prioritātes, ar kurām var iepazīties šeit

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu