Gregs Popovičs ironizē par moderno basketbolu: Ceru, ka NBA kļūs par cirku (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Leģendārais basketbola treneris Gregs Popovičs
Leģendārais basketbola treneris Gregs Popovičs Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē uzvarām bagātākais treneris Gregs Popovičs ironiski izteicies par mūsdienu basketbolu, kurā arvien vairāk dominē tālmetieni.

73 gadus vecais Popovičs trenera karjerā NBA guvis vairāk nekā 1300 uzvaru un piecreiz ar Sanantonio "Spurs" komandu triumfējis čempionātā - 1999., 2003., 2005., 2007. un 2014. gadā.

NBA šosezon komandas vidēji mačā izpilda aptuveni 30 līdz 40 tālmetienus. Līdere ir Goldensteitas "Warriors" ar 43,3 tālmetieniem, bet visretāk no tālās distances uzbrūk Čikāgas "Bulls" (vidēji 28,7 trejači).

Vēl tikai pirms 10 gadiem NBA komandas krietni retāk izpildīja tālmetienus. 2012./13. gada sezonā līderes bija Ņujorkas "Knicks" un Hjūstonas "Rockets", kas vidēji mačā izpildīja 28,9 tālmetienus.

"Protams, mūsdienās ir daudz grūtāk spēlēt aizsardzībā, jo tagad ļoti daudz spēlētāju spēj trāpīt trīspunktniekus. Kvantitāte ir liela, tā pieaugusi visai ātri. Līdz ar to cilvēki gūs punktus, vidējā rezultativitāte pieaugs," sacīja Popovičs.

"Ceru, ka līga izveidos četru vai piecu punktu metienu, lai tas kļūtu par īstu cirku. Tas kļūtu par citu sporta veidu, tas vairs nebūtu basketbols. Tas būtu pilnīgs mēsls," ironizēja slavenais treneris.

Popoviča vadītā "Spurs" komanda ir sastāva pārbūves procesā un patlaban ieņem pirmspēdējo vietu Rietumu konferencē ar 13 uzvarām un 28 zaudējumiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu